Close
TA: ‘Alert zijn op luchtalarm?’
SuperUser Account
/ Categorieën: Lynx

TA: ‘Alert zijn op luchtalarm?’

Alles is in beweging. Zeker vandaag. Een fotomoment tegen 16:30 uur: de Eurostoxx 50 verliest bijna 6% in de afgelopen vijf handelsdagen. Twee aandelen houden droge voeten.

SAFRAN in 2020 + 20/120-daags gemiddelden

Safran 30-7-2020

Het Franse beursgenoteerde Safran S.A. is een multinationale groep van ondernemingen actief in de luchtvaart, ruimtevaart en defensie. Het is nogal onrustig op deze aardbol en de conflicten tussen regio’s en landen worden grimmiger. Misschien is dat wel de reden waarom de beurskoers van Safran ten opzichte van een week geleden bij de opmaak van dit rapport circa 4% hoger noteert.

Zolang het 20-daags gemiddelde onder het (dalende) 120-daags gemiddelde noteert, zijn opwaartse koersuitbraken loos alarm. Het luchtalarm is daarentegen wel te horen bij een beurskoers boven beide gemiddelden en bij een 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde.

AB INBEV vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. Euro Stoxx 50 index

AB Inbev vandaag

Naast het aandeel Safran blijkt de beurskoers van bierbrouwer AB INBEV in de Euro Stoxx 50 index bij opmaak van deze blog het enige andere aandeel dat hoger noteert dan vijf dagen geleden. Bemoedigend is de recente kruising van het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde.

Nu de beurskoers boven beide koersgemiddelden noteert, kan de actuele technische conditie vergeleken worden met de koersbeweging begin maart vorig jaar. De ‘golden cross’ in de gemiddelden was toen een signaal voor een positieve trendomslag. De koersprestaties zijn recent ook beter dan de koersperformance van de Euro Stoxx 50 index. De risicogrens ligt nu bij circa € 45.

Euro Stoxx 50 index in 2020 + 20/120-daags gemiddelden

Euro Stoxx

Koersgrafieken voorspellen niets. Dat is de mening van de opsteller van deze technische analyse blog. Een focus op wat we nu in de koersgrafiek zien, moet voldoende kunnen zijn voor het trekken van conclusies.

Neem bijvoorbeeld de actuele daling onder de stijgende steunlijn van het stijgende trendkanaal van afgelopen maanden. Dat geeft een hint richting een trendwijziging. De draai omlaag in het 20-daags gemiddelde geeft aan dat de trend omlaag draait voor wat betreft de korte termijn. Het 120-daags gemiddelde was dalend en blijft nog dalend.

Met andere woorden, de langere termijn trend is negatief. Daarmee wijst de grafiek aandelenbeleggers in de Euro Stoxx 50 index op de neerwaartse koersrisico’s.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Het bericht TA: ‘Alert zijn op luchtalarm?’ verscheen eerst op LYNX België.

Printen
Reacties zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde gebuikers.

Theme picker

Copyright 2020 by Beursbubbels
Back To Top