Close

Aandeel Unilever onder druk door inflatie

SuperUser Account 0 3

Het aandeel Unilever is niet vooruit te branden. Wel keert de levensmiddelengigant een fraai dividend uit. Op korte termijn staat de winstgevendheid van het bedrijf onder druk door de hoge inflatie. Toch speelt Unilever met investeringen in interessante groeimarkten in op toekomstige groei.

In dit artikel bespreken we de laatste ontwikkelingen rondom het bedrijf, bekijken we de waardering van het aandeel Unilever en werpen we een blik op de grafiek met behulp van technische analyse.

Aandeel Unilever

Het aandeel Unilever (UNA) staat historisch gezien bekend als een betrouwbaar en defensief dividendaandeel. Het bedrijf is voornamelijk actief in de verkoop consumentengoederen, waarnaar de vraag redelijk stabiel is. Het bedrijf heeft bovendien sterke posities in opkomende markten waar de vraag naar consumentengoederen nog altijd toeneemt. Toch kreeg Unilever sinds de opkomst van het internet ook te maken met toenemende concurrentie. Via het internet wisten bedrijven zich eenvoudig te richten op kleinere niches en konden zij zo marktaandeel van grotere merken afsnoepen.

De afgelopen jaren is Unilever daarom ook via diverse e-commerce kanalen gaan verkopen. Zo verkoopt het online producten via Walmart in de VS, in China via Alibaba.com en in Brazilië verkoopt het bedrijf via het online B2B platform compra agora. In het eerste kwartaal van dit jaar groeide de omzet via het Braziliaanse platform met 67%.

Unilever heeft diverse sterke merknamen in bezit, zoals bijvoorbeeld Lipton, Knorr, Magnum en Rexona. Dit biedt zowel voor- als nadelen. Marges op luxegoederen zijn doorgaans wat hoger, maar in mindere tijden kiezen consumenten al snel voor goedkopere huismerken.

Unilever koersgrafiek | Aandeel Unilever

Verbeteren winstgevendheid

Beleggers in het aandeel Unilever kijken terug op matige prestaties. De afgelopen jaren is de koers niet vooruit te branden. In februari 2017 schoot de koers tientallen procenten omhoog, na een vijandig overnamebod door het Amerikaanse Kraf

Jim Tehupuring deelt zijn 3 beleggingstips

Inspiratiepartner Spaarvarkens 0 10
Jim Tehupuring deelt zijn favoriete beleggingen  Jim Tepehuring is partner van de Nederlandse vermogensbeheerder 1 Vermogensbeheer. Hij is een bekend gezicht bij onze Noorderburen. Hij wordt er door diverse media vaak gevraagd voor zijn beleggingsinzichten. Hij is ook een collega van Stefaan Casteleyn, die we al te gast hadden voor deze rubriek. Hij gaf ook ...
RSS
135678910Laatste
Copyright 2022 by Beursbubbels
Back To Top