Close

Wall Street in afwachting inflatiecijfers & Chinese export blijft achter bij verwachtingen

SuperUser Account 0 0

De beurzen op Wall Street zijn gisteren niet ver van hun plek gekomen. De S&P 500 sloot 0,02% lager op 4.127 punten en de Nasdaq is 0,36% lager gesloten op 13.850 punten. Beleggers zijn duidelijk in afwachting van het kwartaalcijferseizoen en andere macro-economische cijfers. Alibaba stal de show met een stijging van ruim 9% en GameStop was de gebeten hond met een daling van 10,91%.

De volatiliteit op de markten is de afgelopen weken duidelijk afgenomen in aanloop naar het kwartaalcijferseizoen. Morgenmiddag zullen de Amerikaanse grootbanken de resultaten over het 1e kwartaal van dit jaar bekendmaken. De rentes op de obligatiemarkten laten eveneens zien dat investeerder even tot rust zijn gekomen. De Amerikaanse 10-jaars rente is al enkele weken stabiel rond de 1,70%.

Vanmiddag om 14:30 uur wordt er uitgekeken naar de inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. Economen verwachten een stijging van 0,5% op maandbasis en van maar liefst 2,5% op jaarbasis. Beleggers hoeven zich echter niet druk te maken over de hogere inflatie. Zowel de Fed als de Amerikaanse overheid blijven verkondigen dat deze inflatiepiek tijdelijk zal zijn. Het verschil in prijzen is namelijk zo groot, als gevolg van vergelijkingen met de periode van de lockdowns van vorig jaar. Terwijl er nu juist extra consumentenbestedingen zijn, als gevolg van stimuleringscheques en zogeheten inhaalvraag.

Nasdaq

Chinese export blijft achter bij verwachtingen

De Chinese export is vorige maand met 30,6% gestegen ten opzichte van een jaar geleden en bleef daarmee achter bij de stijging van 35,5% die analisten volgens een peiling van Reuters hadden verwacht. De import daarentegen steeg in maart met 38,1% ten opzichte van een jaar geleden. Dit is meer dan de 23,3% stijging die analisten hadden voorspeld. De sterker dan verwachte stijging van de import zorgde ervoor dat het Chinese handelsoverschot in maart gekrompen is tot $ 13,8 miljard. Veel minder dan de $ 52 miljard die door economen werd voorzien.

De cijfers laten zien dat het herstel in China duurzaam is en serieuze vormen begint aan te nemen. De vraag vanuit consumenten is stevig toegenomen en het land heeft het coronavirus volledig achter zich gelaten. De lagere export wijst erop dat de vraag uit andere landen juist nog wel achterblijft vanwege de lockdownmaatregelen. Voor 2021 mikt de Chinese overheid gewoon op 6% economische groei, terwijl het IMF denkt dat China zelfs met 8,4% zal groeien dit jaar.

De Chinese beurs de SSE Composite sloot 0,71% lager op 3.388 punten, terwijl de Hang Seng index uit Hongkong er een winst van 0,4% wist uit te slepen. 

Hang Seng Index

Europa opent lager

De AEX-index is gisteren technisch licht verzwakt, nadat de steun op 709,63 punten is gesloten. De kans op een correctie richting de 690 punten is nu toegenomen. De futures wijzen vandaag op een licht hogere start. De AEX opent rond de 708,5 punten en ook de DAX staat voorbeurs 0,16% hoger. Om 11:00 uur verwerken beleggers de Duitse ZEW index, die het economische sentiment onder de Duitse professionele beleggers meet.

Op het Damrak zijn de ogen gericht op Just Eat Takeaway dat vanochtend een trading update gaf. Het bedrijf blijft profiteren van de lockdowns in verschillende landen. De maaltijdbezorger zag het aantal orders in het eerste kwartaal van dit jaar wereldwijd met 79% toenemen tot 200 miljoen. De update is een voorproefje op de kw

TA van Edward Loef – Winnaars in de Europese sectoren

SuperUser Account 0 0

Deze eeuw blijkt de kans op een positieve maandafsluiting in de Europese bedrijfssectoren het grootst in de maanden april en oktober.

Koersresultaten enkele DJ Stoxx 600 sectoren in 2021 (afkortingen zijn tickersymbolen)

DJ stoxx 600

De kalendermaanden april en oktober bleken in de afgelopen twee decennia in termen van statistiek de beste troeven in handen te hebben voor een positieve maandafsluiting. De maand april scoort daarbij iets beter dan de maand oktober. Uit een data-onderzoek eind 2019 blijkt dat binnen de 18 Europese hoofdsectoren o.a. de banken (SX7P) en de automobielsector (SXAP) relatief sterker presteren dan de gemiddelde uitkomsten van de Europese DJ Stoxx 600 index (SXXP). Dit jaar bevestigt de performancegrafiek opnieuw relatief sterke belangstelling voor de twee genoemde sectoren. Een reden om nog even met extra belangstelling te focussen op de automobiel- en bankaandelen.

NATIXIS

Natixis

Op 5 maart dit jaar scherpte de koerssprint in Porsche en Volkswagen de focus van de actieve beleggers aan, met de suggestie om op zoek te gaan naar individuele out performers. Uit een data-onderzoek blijkt o.a. een out performance in het aandeel Natixis S.A. (= Franse financierings- en investeringsbank) mede dankzij een koerssprint van ruim 29% in februari. Eind maart bedroeg de koerswinst 46,4%. Op basis van een procentuele verandering in vier maanden (zie ROC(4)-histogram) blijkt in februari dit jaar de beurskoers zelfs verdubbeld. Dat is in historisch opzicht uniek en geeft ons ook een statistische boodschap. Het grootste deel van de koersrally lijkt nu wel gerealiseerd.

ING GROEP vanaf december 2019 op dagbasis

INGHet aandeel ING Groep presteert tot dusver dit jaar met een stijging van 36% bovengemiddeld sterk indien vergeleken met de 21% koerswinst in de Europese DJ Stoxx 600 Banks index (SX7P). Het is een alom bekend feit dat na de maand april een statistisch moeilijker trendfase aanbreekt voor aandelenbeleggers die hopen op aanhoudende stijgende koersen. Chart technisch bezien is het proces van opeenvolgende hogere bodems intact en dat biedt in de loop van deze maand april bij trend extrapolatie nog uitzicht op een stijging naar ca. € 11 tot € 11,50.

Technische analyse BEL20: TA van nieuwkomer aandeel Melexis

SuperUser Account 0 1

De BEL20 doet het niet goed in vergelijking met andere Europese indices. Terwijl de AEX25, CAC40 en DAX30 sedert begin maart respectievelijk  10,42%, 7,24% en  9,66% zijn gestegen, blijft de BEL20 steken op 5,66%. Desondanks blijft ons technisch koersdoel van de vorige technische analyse nog steeds staande. Het eerste technische koersdoel kwam te liggen op 3.988 punten en het tweede technische koersdoel op 4.054 punten.

De BEL20 koers lijkt een stapje terug te willen doen vandaag. Technisch blijft de BEL20 bullish zolang de koers boven 3.809 punten blijft. Wat zijn nu technisch de potentiële zones waar de BEL20 verder kan stijgen? De eerste zone waar mogelijk kopers de markt betreden is de paars gearceerde zone, 3.900 – 3.911. Indien de BEL20 koers de zone doorbreekt, is de zone rond 3.860 punten van belang. Dit komt overeen met de 261% Fibonacci extension. Het ideale scenario vindt u terug door middel van de pijlen.

BEL20

Technische analyse aandeel Melexis

Aangezien Melexis is toegetreden tot de BEL20, lijkt het interessant om een blik te werpen op de grafiek. Op de weekgrafiek merken we dat het aandeel Melexis in een stijgende trend zit. Er worden hogere toppen en hogere bodems neergezet. Een eerste koersdoel welke we meteen kunnen vaststellen op de weekgrafiek is 110 euro. Dit is de 27% Fibonacci extension van de sterke stijgende impulsbeweging die plaatsvond tussen 2015 en 2018.

Koers Melexis

Op de daggrafiek valt meteen een potentieel opwaarts kanaal op. De (tijdelijke) top werd ge

Spaarvarkens.be organiseert verzet tegen bod Orange Belgium

Inspiratiepartner Spaarvarkens 0 1
Spaarvarkens.be organiseert verzet tegen bod Orange Belgium

Polygon, een minderheidsaandeelhouder met een belang van 5,29 procent in Orange Belgium, gaat niet in op het bod van Orange op Orange Belgium. Polygon is van mening dat de prijs (22 euro) te laag is en meent dat ook andere aandeelhouders niet zullen ingaan op het bod. Spaarvarkens.be organiseert samen met Polygon verzet tegen het te lage bod van Orange op Orange Belgium. In een live webinar met Polygon krijgt u te horen waarom ook u het bod best niet accepteert.

RSS
135678910Laatste
Copyright 2021 by Beursbubbels
Back To Top