Close

China geeft update COVID-beleid en Fed officials waarschuwen enthousiaste beleggers

SuperUser Account 0 1

In de VS gingen de beurzen aanzienlijk lager. De sterkst dalende sectoren waren de vastgoed- en energiesector. Bloomberg houdt sinds begin 2000 een gemiddelde yield curve bij waarbij de looptijd 10 jaar tegenover de 1 tot 3 jaar wordt gezet. In de berekening van deze gemiddelde yield curve worden 32 landen opgenomen waarbij het resultaat een geaggregeerde yield curve is. Het is nu voor de eerste keer dat deze yield curve inverted noteert. Hiermee lijkt een wereldwijde recessie dichter en dichter bij te komen. Althans, indien de obligatiemarkt het bij het rechte eind heeft. Goldman Sachs vertelde haar klanten dat ze de komende drie maanden defensief moeten blijven. Reden zijn de stijgende yield curves in de obligatiemarkt en de onzekerheid omtrent economische groei.

Bron: https://www.bloomberg.com/

De aandelenmarkt in de VS eindigde stevig lager. Veel beleggers kozen eieren voor hun geld na hawkish comments van enkele Fed officials. Bullard zei dat de markt te zeker is dat de Fed zal afwijken van haar plan om nog enkele agressieve renteverhogingen door te voeren. Mester zei dan weer dat de Fed nog ver weg is van een pauze in de renteverhogingscyclus. En tot slot zei Williams dat de robuustheid van de Amerikaanse economie een snellere renteverhoging aan kan dan dat hij eerst had vooropgesteld. Het lijkt wel een gecoördineerde communicatie om de beleggers een halt toe te roepen. Aandelen reageren duidelijk lager.

Nasdaq 100 verloor 1,36% tot 11.598 punten. Het aandeel Pinduoduo viel in de smaak na sterke kwartaalcijfers. Het Chinese e-commerce bedrijf sloot meer dan 12% hoger. Dit trok andere Chinese aandelen zoals JD.com en Alibaba aanzienlijk hoger. S&P 500 daalde 1,50% tot 3.966 punten. De Dow Jones onderging een daling van 1,50% tot 33.848 punten. Merck & Co, Walmart en Salesforce waren de enige aandelen die nog net groen konden eindigen. De VIX lijkt nu opwaarts te gaan bewegen nadat de steunzone rond 20 punten is geraakt. Dit kan een voorbode zijn van lagere aandelenkoersen.

Lees meer

De Drie Favorieten van Guy Janssens

Inspiratiepartner Spaarvarkens 0 58
"Groene bedrijfsobligaties zijn vandaag extra interessant. Ze bieden meer rente dan gewone" Met deze selectie wil Guy Janssen, hoofd duurzame beleggingen BNP Paribas Fortis de combinatie maken van duurzaamheid met een goed financieel rendement. Guy Janssens: ‘ Speciaal interessant vandaag zijn de groene bedrijfsobligaties. Met de hogere rente is het sowieso interessant om obligaties te ...

NewB: over & out?

Inspiratiepartner Spaarvarkens 0 63
"Is het einde nabij?" Coöperanten van NewB kregen vrijdag iets na 18u een mail met slecht nieuws in hun mailbox. De Raad van Bestuur van NewB zal worden vervangen door een voorlopig bewindvoerder en de Algemene Vergadering die voor vandaag gepland was is geschorst. Quo vadis, NewB?   Een "Zeer belangrijke boodschap". Dat is de titel ...
RSS
135678910Laatste
Copyright 2022 by Beursbubbels
Back To Top