Close

Technische analyse AEX & aandeel Tesla

SuperUser Account 0 9

Technische analyse AEX index (EOE)

Vorige week bespraken we hoe belangrijk het steunniveau rond de 632 punten is voor de AEX-index. Deze voormalige koerstop uit 2020 blijkt een week later goed zijn werk te hebben gedaan. In de afgelopen twee handelsweken is dit steunniveau uitvoerig getest. Nadat de koers hier gedurende de handelsweek steeds weer boven wist te blijven, werden op vrijdag de koopjesjagers actief. Op vrijdag veerde de AEX met bijna 4% op en daarmee lijkt de index voorlopig uit de gevarenzone. Zowel op dag- als weekbasis was bovendien positieve divergentie te zien in de RSI-indicator.

Op weekbasis lijkt de Nederlandse beurs dus een perfecte hogere bodem achter te laten op de lange termijn. Op korte termijn zijn er echter nog wel wat obstakels te overwinnen. Vandaag krijgt het herstel een vervolg, maar de eerste weerstand nadert alweer. Momenteel bevindt de AEX zich in de gap die tussen pakweg 672 en 681 ligt. Op circa 675,5 ligt bovendien het 0,5%-fibonacci retracement niveau. Dat betekent dat de AEX hier ongeveer de helft van de daling van 719 tot aan 632 weer heeft goedgemaakt. Een beperkte terugval lijkt aannemelijk. Een hogere bodem is namelijk noodzakelijk om later duurzaam te kunnen uitbreken.

Echt positief kunnen we pas worden als de AEX-index boven de dalende trendlijn breekt, die nu op ongeveer 704 punten ligt. De komende periode komt deze weerstandslijn overigens steeds lager te liggen. Vlak daarboven ligt rond 720 punten het dalende 200-daags gemiddelde en de top die op 31 mei werd gevormd. Een doorbraak boven deze weerstand is nodig om weer te mogen spreken van een bullmarket.

Het is dus afwachten hoe zich dat de komende weken gaat ontwikkelen. Voorlopig mag men gematigd positief zijn over de AEX-index. Enkel een doorbraak onder de steun op 632 kan een grotere correctie uitlokken.

Grafiek AEX index (EOE) | Technische analyse AEX & aandeel Tesla

Technische analyse aandeel Tesla (TSLA)

Europa opent hoger na knalgroene beursweek

SuperUser Account 0 0

Vorige week vrijdag zaten de Amerikaanse aandelenbeurzen stevig in de lift. Na drie rode weken grepen de stieren hun kans. De S&P 500 index eindigde 3,06% hoger op 3.911 punten en de Nasdaq wist 3,34% bij te schrijven bij een slot op 11.607 punten. Over de gehele week wist de S&P met 6,5% te stijgen en de Nasdaq eindigde zelfs 7,5% hoger. Voornamelijk de daling van de rentes op de obligatiemarkten leek de kooplust van beleggers aan te wakkeren.

Tegelijkertijd lijkt de daling van de olieprijzen de markt ook wat ademruimte te geven. In de afgelopen twee weken is de olieprijs met ruim 15% gedaald, naar het laagste punt sinds medio mei. De daling van de olieprijs is belangrijk voor het inflatiecijfer.

Voorbeurs staan de futures vrijwel vlak. Op de agenda staan cijfers over de duurzame goederenbestellingen en de voorlopige huizenverkopen. Op woensdag zullen zowel Fed-voorzitter Jerome Powell als ECB-president Christine Lagarde spreken tijdens een paneldiscussie van de ECB in Portugal. Mogelijk krijgen beleggers deze week te maken met verhoogde volatiliteit aangezien het einde van de maand en het kwartaal nadert. Vermogensbeheerders zullen vanwege al het koersgeweld mogelijk hun portefeuilles willen herbalanceren.

China knalgroen en Europa opent licht hoger

Na een sterke dag op vrijdag hebben ook de Aziatische beurzen vandaag een mooie stijging laten zien. De Hang Seng index steeg met ruim 2% en de Japanse Nikkei wist 1,4% hoger te sluiten. Voornamelijk Chinese tech deed het goed. De Hang Seng Tech index steeg met ruim 4%. De koers van Alibaba steeg met 3,95%, terwijl Meituan met ongeveer 3,8% omhoogging. Tencent verloor echter 1,51%, nadat bekend werd dat Prosus aandelen Tencent wil verkopen om zijn aandeleninkoopprogramma te financieren.

De futures in Europa wijzen op een hogere start van de week. De AEX is stevig opgeveerd, maar technisch zijn er nog veel zware obstakels te nemen. Later deze ochtend verschijnt er een nieuwe uitgebreide technische analyse over de AEX.

Lees meer

Welke ballon gaat op tijdens inflatie?

Inspiratiepartner Spaarvarkens 0 24
En welke niet... Cash geld wordt natuurlijk minder waard in tijden van inflatie. De bekende hedgefund manager Ray Dalio mag in deze tijden dan ook zijn bekende zinnetje bovenhalen: “Cash is trash”. Dat is al één ballon die we van ons lijstje kunnen schrappen.  Wat met Goud? Goud wordt dan weer wel gezien als een ...
RSS
245678910Laatste
Copyright 2022 by Beursbubbels
Back To Top