Close

Goudprijs verwachting 2024: stijgt goud naar $2500?

SuperUser Account 0 6
Beleggen in goud | De beste goudaandelen voor 2024 | Goudprijs verwachting 2024
De goudprijs heeft al sinds de zomer van 2020 geen nieuw record meer laten zien. Onderliggend blijft de vraag naar goud groot, onder meer wegens de hoge inflatie en de vrees voor een economische recessie. Maar ook centrale banken uit opkomende economieën blijven goud kopen.

In dit artikel bespreken we de verwachting van de goudprijs voor 2024 en daarna. We bekijken zowel de fundamentele beweegredenen als de technische signalen die de grafiek geeft.

Dit artikel over de goudprijs verwachting wordt regelmatig geüpdatet met de laatste stand van zaken. Bent u op zoek naar een broker om in goud en andere grondstoffen te handelen, klik dan hier.

Goudprijs verwachting 2024

Het voorspellen van financiële marktbewegingen is complex en kan door diverse factoren worden beïnvloed. Hoewel het onmogelijk is om de toekomstige prijs van goud met zekerheid te voorspellen, zijn er wel degelijk aanwijsbare factoren die de goudprijs zouden kunnen beïnvloeden. Hieronder bespreken we 5 factoren die van invloed kunnen zijn.

  1. Economische Onzekerheid: Als er wereldwijd economische onzekerheid heerst, kunnen beleggers goud beschouwen als een veilige haven. Bij toenemende bezorgdheid over bijvoorbeeld een economische recessie, inflatie of geopolitieke spanningen, kan de vraag naar goud stijgen, wat de prijs kan opdrijven.
  2. Monetaire Beleidsmaatregelen: Veranderingen in het monetaire beleid, zoals rentetarieven en kwantitatieve versoepeling, kunnen de prijs van goud beïnvloeden. Lagere rentetarieven kunnen goud aantrekkelijker maken,

Ontdek de kunst van slimmer beleggen met ons e-book

SuperUser Account 0 0
LYNX e-book | 7 tips om slimmer te beleggen
Bent u op zoek naar manieren om uw beleggingsstrategie te verfijnen? Dan is ons nieuwste e-book “7 Tips om Slimmer te Beleggen” de sleutel tot uw succes.

LYNX staat bekend als hét trading platform dat beleggers de vrijheid biedt om grenzeloos te investeren. Met toegang tot miljoenen producten wereldwijd, biedt LYNX u de middelen om uw ideale beleggingsstrategie te realiseren. Of u nu een beginner of een ervaren belegger bent, LYNX heeft de tools en middelen om u te ondersteunen.

Wat biedt het e-book?

In “7 Tips om Slimmer te Beleggen” delen we essentiële inzichten en strategieën die iedere belegger moet kennen. Dit e-book is meer dan alleen een handleiding: het is een bron van inspiratie en kennis, zorgvuldig samengesteld door onze beleggingsexperts.

De voordelen van beleggen via LYNX

Via LYNX kunt u slimme, kostenefficiënte beslissingen nemen. U heeft de controle over valutatransacties en kunt bovendien profiteren van onze geavanceerde trading tools en algoritmes. Dit minimaliseert niet alleen onnodige kosten, maar helpt ook om emoties uit uw beleggingsbeslissingen te halen.

Innovatieve analysetools

Wij begrijpen het belang van gedetailleerde analyse in beleggen. Daarom biedt LYNX toegang tot diepgaande tools voor grafiekanalyse, optiehandel en fundamentele analyse. Deze hulpmiddelen stellen u in staat om weloverwogen beslissingen te nemen.

Waarom dit e-book essentieel is voor uw beleggingsreis

Het unieke van “Beleg Slimmer: 7 Tips voor Hogere Rendementen en Betere Controle” ligt in de praktische benadering en de diepgang van de inhoud. Dit e-book is een stap in die richting en een must-read voor iedereen die serieus is over het verbeteren van hun beleggingsvaardighe

Europese inflatie daalt & Goldman Sachs voorspelt hogere olieprijs

SuperUser Account 0 0

Wall Street bleef gisteren wederom dichtbij huis. Na een kleine eindsprintje eindigde de S&P 500 met een winst van 0,38% op 4.567 punten. Dat was vooral te danken aan sterke prestaties van sectoren als Healthcare, Financials en Industrials. De Nasdaq verloor echter 0,23%, nadat veel Big Tech aandelen in het rood sloten. NVIDIA (-2,85%), Alphabet (-1,82%) en Tesla (-1,66%) behoorden tot de grootste verliezers.

De Amerikaanse aandelenbeurzen sloten de novembermaand af met een superwinst en verbraken bovendien een losing streak van drie maanden. De S&P en Nasdaq stegen respectievelijk 8,9% en 10,7% en noteerden hun beste maandprestaties sinds juli 2022. De Dow steeg met 8,8% en noteerde de beste maand sinds oktober 2022. Sinds 1929 hebben de indices minder dan 10 keer zulke hoge winsten gerealiseerd in de maand november.

Ulta Beauty, de uitbater van schoonheidswinkels, steeg met bijna 12% na sterke kwartaalresultaten. Het aandeel Disney steeg nabeurs met slechts 0,4%, nadat de entertainmentgigant het dividend herstelde voor een bedrag van $ 0,30 per aandeel per kwartaal.

Vrijdagmiddag verschijnen enkele kwartaalcijfers van Dominion Energy, Gartner en Cardinal Health. De bouwuitgaven voor oktober en de ISM Manufacturing data voor november staan ook op de beursagenda.

Zal olie in 2024 weer stijgen?

Olie ligt al enkele weken onder druk en liet gisteren een behoorlijk volatiele uitslag zien. Eerst zaten de olieprijzen in de lift, maar uiteindelijk eindigde ze toch weer zo’n 2,5% lager. Het oliekartel kwam donderdag met een verklaring waarin de productieverlagingen niet formeel werden goedgekeurd, maar individuele landen kondigden vrijwillige verlagingen aan van in totaal 2,2 miljoen vaten per dag voor het eerste kwartaal van 2024.

OPEC-koning en grootste lid Saoedi-Arabië nam opnieuw de leiding. Riyad stemde ermee in om de vrijwillige productieverlaging van 1 miljoen v

RSS
245678910Laatste
Copyright 2023 by Beursbubbels
Back To Top