Close

AEX vindt steun aan onderkant stijgende trend & technische analyse van AMG

SuperUser Account 0 0

Korte termijn analyse AEX index (EOE): daggrafiek

Vorige week bespraken we het rising wedge patroon op de grafiek van de AEX-index. Met de forse daling op dinsdag werd dit patroon geactiveerd en al snel werd de besproken steunzone op 800 punten bereikt. Op woensdag en donderdag wist de Nederlandse beurs nog keurig boven het 55-daags voortschrijdende gemiddelde (blauwe lijn) te blijven, maar op vrijdag openden de beurzen fors lager.

Daarbij werd de onderkant van het lange termijn stijgende trendkanaal getest. Deze trendlijn ligt momenteel vlak boven de 780 punten en loopt iedere dag iets op. Vandaag opende de AEX index ruim 1% hoger en daarmee lijkt de beurs in het eerste geval op te veren vanaf de onderkant van de stijgende trend. Toch is het gevaar voorlopig nog niet geweken.

De correctie van 830 punten naar 780 is vrij steil verlopen, met maar weinig tekenen van herstel. Op de weg naar boven komt de AEX nu wel een aantal hordes tegen. Vooral in de regio 800-810 punten ligt veel weerstand gevormd door voormalige toppen en bodems. Ook de EMA55 ligt vlak onder de 800 punten. Een doorbraak boven de weerstand op 810 punten lijkt noodzakelijk om de bodem definitief te kunnen bevestigen. Tussen circa 810 en 185 punten zien we eveneens een gap op de grafiek die mogelijk gesloten kan worden, maar ook voor weerstand kan zorgen.

Tot die tijd moet men alert zijn op de stijgende trendlijn. Bij een eventuele doorbraak hieronder lijkt een verdere daling richting de steun op 750 punten van 6 oktober aannemelijk. Hier ligt ook het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (rode lijn) en deze zal dan ongetwijfeld steun kunnen bieden aan de AEX index.

Technische analyse aandeel Advanced Metallurgical Group (AMG)

Deze week bespreken we het in Nederland gevestigde AMG. Dit bedrijf produceert metalen en mineralen producten. Op de grafiek hebben we vanaf eind 2020 tot april 2021 een mooie rally gezien van €14 tot circa $35. Rond die €35 werd weerstand onderv

Aandelenbeurzen in de rebound; AEX opent flink hoger

SuperUser Account 0 6

Afgelopen vrijdag ging het er hard aan toe op de aandelenbeurzen. De meeste indices verloren meerdere procenten in een schrikreactie op de nieuwe coronavariant. De WHO waarschuwde namelijk voor een nieuwe Covid-19 variant, genaamd Omicron uit Zuid-Afrika die mogelijk veel besmettelijker is dan de delta-variant. Vanwege de vele mutaties vrezen wetenschappers dat de resistentie tegen vaccins zou kunnen toenemen. De S&P 500 verloor 2,27% bij een slot van 4.594 punten en de Nasdaq eindigde 2,23% lager op 15.491 punten. Vanwege Black Friday sloten de Amerikaanse beurzen al om 19:00 uur.

Gedurende het weekend werd de angst gelukkig alvast getemperd. De eerste onderzoekers stellen nu dat Omicron weliswaar veel besmettelijker is, maar dat het ziektebeeld juist weer veel gematigder lijkt. Vaccinmakers Pfizer en Moderna onderzoeken nu in hoeverre het vaccin werkzaam is tegen Omicron. In reactie op dit nieuws staan de futures wel al flink hoger. De indices in New York staan 1,25% hoger en in Europa zien we de winsten voorbeurs variëren van 1,15% voor de DAX tot zelfs 1,5% voor de AEX index.

Europa opent hoger

De onzekerheid rondom de laatste ontwikkelingen van het coronavirus zullen de aankomende periode de boventoon blijven voeren. In Europa hebben meerdere landen de maatregelen al aangescherpt en dat baart beleggers zorgen. Mogelijk zal de aandacht van beleggers hierdoor weer richting zogeheten stay-at-home aandelen verschuiven. De futures staan op maandagochtend flink hoger en we lijken voorlopig dan ook over een breed front te herstellen.

Het banenrapport van november zal vrijdag naar verwachting een solide banengroei laten zien. Economen verwachten dat er in november 581.000 banen zullen bijkomen. Op woensdag krijgen we een voorproefje middels het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP. Gezien het sterke herstel van de Amerikaanse economie en de hoog oplopende inflatie zullen de centrale bankiers zich mogelijk genoodzaakt voelen sneller de steunprogramma’s af te bouwen. Dit scenario zal ongetwijfeld tijdens de volgende bel

Twijfelen is als schommelen. Je bent wel bezig maar komt geen stap vooruit.

Inspiratiepartner Rendemenplus 0 30

Makkelijk is het niet, dat geef ik toe. Er is zoveel keuze. Teveel keuze zelfs. Daardoor stelt men een aandelenaankoop of gewoonweg instappen in de beurs soms uit. Maar twijfelen kost geld… … en dus dacht ik vandaag na over volgende quote:   “Twijfelen is als schommelen. Je bent wel bezig maar komt geen stap…

Het bericht Twijfelen is als schommelen. Je bent wel bezig maar komt geen stap vooruit. verscheen eerst op Rendement Plus.

TA van Edward Loef – B.1.1.529 haalt de geest uit de fles

SuperUser Account 0 0

Het meest verontrustende in de financiële markten is het besmettingsgevaar van zorgelijke gedachten.

NOVACYT vanaf oktober 2020

NOVACYT vanaf oktober 2020 | LYNX Beleggen

De geest is uit de fles. Waarvoor wereldwijd al langere tijd wordt gevreesd lijkt niet langer ondenkbaar. Een mogelijk gemuteerde veel besmettelijker coronavariant dreigt over de wereld uit te waaieren. Dit is een grote bedreiging voor de reis- en recreatiesector, maar maakt de speculatieve geesten rijp voor een gok in vaccin-aandelen, zoals het aan Euronext beursgenoteerde Novacyt. Na de opwaartse koersuitbraak boven de dalende weerstandlijn een aantal dagen geleden, knalt de beurskoers vandaag omhoog. Terwijl aandelenbeurzen te lijden hebben onder de plotselinge verkoopdruk, redeneert de markt dat vaccin-aandelen een nieuwe boost kunnen krijgen.

ACCOR vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. CAC-40 index

ACCOR vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. CAC-40 index | LYNX Beleggen

Het aandeel Accor, bekend beheerder van hotelketens, presteert sinds het uitbreken van de coronacrisis begin 2020 vrijwel voortdurend slechter dan de Franse beursgraadmeter, de CAC-40. Dit blijkt uit de dalende (roze) relatieve sterktelijn die het resultaat is van de beurskoers van Accor gedeeld door de indexstand van de CAC-40 index. Beurskoersen voorspellen vaak het fundamentele nieuws dat in de toekomst de voorpagina’s haalt. De contouren van het hoofdschouderpatroon in de koersontwikkeling van Accor duidt patroontechnisch op een dalingsfase naar € 21. De conclusie dringt zich op dat de bestrijding van het coronavirus nog niet voldoende effectief blijkt.

AIR FRANCE-KLM vanaf 2006

AIR FRANCE-KLM vanaf 2006 | LYNX Beleggen

De internationale grenzen worden weer dichtgegooid door de alarmerende berichtgeving omtrent een besmettelijk en al uitgewaaierde gemuteerde coronavariant. Nieuw lockdowns lijken daarom onvermijdelijk. Ondanks de geboden (staats)steunmaatregelen heeft de beurskoers van Air France-KLM nog niet echt vleugels gekregen. Een opleving in de beurskoers kwam vorig jaar relatief laat en het vertrouwen blijkt dit jaar alweer in een glijvlucht af te nemen. De trend is al langere tijd negatief, zo blijkt uit de koersontwikkeling vanaf 2007. De koersschommelingen in de afgelopen tijd lijken wat dat betreft tijdelijk van aard. De vraag is wanneer de turbulentie terugkeert en hoe de aandeelhouders zich hierop voorbereiden.

RSS
245678910Laatste
Copyright 2021 by Beursbubbels
Back To Top