Close

SEC gaat achter cryptobedrijven aan en Clarida tempert beursoptimisme

SuperUser Account 0 1

Wall Street kende gisteren een stabiele dag met relatief kleine verschuivingen op indexniveau. De Dow Jones index ging met 0,02 % omlaag naar 33.567 punten. Technologiebeurs Nasdaq 100 daarentegen kende een lichte stijging van 0,02 % naar 14.558 punten en de S&P 500 was de sterkste met een rally van 0,25 % en een slotkoers van 4.285 punten. Voormalig Fed-functionaris Richard Clarida verklaarde gisteren dat de Fed vermoedelijk nog twee renteverhogingen op het programma heeft. Dit bekoelde het enthousiasme van vele investeerders, aangezien sommige marktparticipanten een renteverlaging tegen het einde van 2023 hadden verwacht. Volgens Clarida kunnen beleggers beter niet hopen op een renteverlaging in 2023 en wordt dit pas bespreekbaar in 2024.

Ondanks het gematigde beurssentiment presteerden regionale banken het sterkst op dinsdag. Comerica steeg met meer dan 7 %. Fifth Third Bancorp, KeyCorp en Zions Bancorp gingen met meer dan 5 % omhoog en andere banken, zoals US Bancorp en Huntington Bancshares, stegen ongeveer 4 %. Als we alle sectoren in ogenschouw nemen, presteerden de financiële bedrijven, en dan met name de banken, het beste. De financiële sector werd op de voet gevolgd door duurzame consumentengoederen. De minst presterende sector was de gezondheidszorg.

De Wereldbank publiceerde gisteren haar rapport over de wereldeconomie. Voor 2023 voorziet de Wereldbank een economische groei van 2,1 %. De vertraging in de groei zou voornamelijk te wijten zijn aan de opkomende markten en ontwikkelingseconomieën (EMDE’s).

De SEC richt haar pijlen op cryptobedrijven. Eergisteren werd bekendgemaakt dat de SEC de grootste crypto-exchange Binance aanklaagt. Gisteren werd Coinbase aan deze lijst toegevoegd. De cryptomarkt heeft al lange tijd geklaagd over het ontbreken van duidelijke regels en heeft toezichthouders en beleidsmakers opgeroepen om helderheid te bieden. De SEC stelt echter dat de regels duidelijk zijn. Opmerkelijk is dat Coinbase enkele jaren geleden goedkeuring kreeg van de SEC voor een IPO, terwijl het nu beweert dat Coinbase niet-geregistreerde effecten aanbiedt. Zowel Coinbase als Binance stellen dat ze niet zullen toegeven en zich zullen verdedigen in de rechtbank. Het aandeel van Coinbase daalde gisteren met meer dan 12%.

Lees meer

De beste Japanse aandelen voor 2023

SuperUser Account 0 0
Beste japanse aandelen | Japanse aandelen 2023 | Beleggen in japanse aandelen
Niet alleen beleggers als Warren Buffet kunnen profiteren van de stijgende aandelenmarkt in Japan. Beleggen in Japanse aandelen biedt ook particuliere beleggers de kans om deel te nemen aan de Japanse innovatie en groei.

In dit artikel bespreken we de kansen en mogelijkheden op de Japanse markt. We bespreken de waardering van de Japanse index. Ook het inspelen op de beste individuele aandelen zal aanbod komen samen met de beste Japanse ETF’s. Bent u op zoek naar een broker waarbij u in Japanse aandelen kunt beleggen? Bekijk dan deze pagina.

Japan staat bekend om zijn geavanceerde technologie, hoogwaardige producten en wereldwijd bekende merken. Beleggers die investeren in Japanse aandelen kunnen profiteren van de bloeiende technologische sector en de sterke prestaties van toonaangevende Japanse bedrijven. Hoewel de Japanse beurs de afgelopen jaren wat achterbleef, heeft deze recentelijk weer de aandacht getrokken dankzij Warren Buffet, een bekende beursgoeroe die waarde ziet in de ondergewaardeerde markt.

Beleggen in Japanse aandelen in 2023

Warren Buffet sta

Groeivertraging in Amerikaanse dienstensector en Europa opent rood

SuperUser Account 0 0

In de Morning Call van gisteren bespraken we de sterke opwaartse beweging van de olieprijs, veroorzaakt door de bewuste productievermindering van Saudi Arabië. De WTI-olieprijs staat nu op het niveau van de slotkoers van afgelopen vrijdag en heeft hiermee de volledige winst van maandagochtend ingeleverd. Er lijkt ook een marktverwachting te bestaan inzake de vraagzijde van de oliemarkt. Deze zou minder stevig kunnen zijn door de hoge rentetarieven die door wereldwijde centrale banken worden aangehouden.

De PMI voor de dienstensector uit de VS viel gisteren lager uit dan verwacht, maar de economische activiteit heeft wel een nieuwe groei doorgemaakt. Uiteindelijk bereikte de PMI 50,3, vergeleken met de verwachte 52,6. De hogere notering voor mei (>50) is nu al de vijfde opeenvolgende stijging ondanks de hogere rente. Het PMI-rapport toont echter ook aan dat de respondenten enige bezorgdheid hebben over de vertragende economie.

In de VS merkten we een terughoudende houding op. De Dow Jones verloor 0,49% en sloot hiermee op 33.573 punten. De Nasdaq 100 stagneerde met een stijging van 0,06% en een slot van 14.555 punten. De S&P 500 sloot de dag 0,12% lager op 4.274 punten. Op sectorniveau presteerden communicatie- en nutsdiensten het sterkst, terwijl de industriële en energiesector het zwakst presteerden. Enkele aandelen die mooie stijgingen konden realiseren waren onder andere Fortinet, Palo Alto Networks, Zscaler en Booking.

Apple heeft gisteren de Vision Pro onthuld, een apparaat dat wordt gebruikt voor augmented reality, met een prijskaartje van $ 3.499. De verwachtingen waren gespannen voorafgaand aan het evenement en de koers van het aandeel Apple steeg naar een recordhoogte van $ 185. Maar na sluitingstijd viel het aandeel 2,43% voor de dag omdat de beleggers niet werden omvergeblazen door wat Apple te vertellen had. Met de lancering van de high-tech bril gaat Apple de directe concurrentie aan met Meta, die lange tijd de volle aandacht heeft gericht op de metaverse. Meta bezit momenteel het grootste marktaandeel in de metaverse, maar Apple zal hier ongetwijfeld verandering in proberen te brengen.

Aandeel Apple | koers aandeel Apple | Beleggen in AppleLees meer
RSS
245678910Laatste
Copyright 2023 by Beursbubbels
Back To Top