Close

Wall Street neemt stap terug en rode opening voor Europa

SuperUser Account 0 0

De beurzen ondervonden gisteren volatiele bewegingen naar beneden, ondanks positieve PMI-cijfers die suggereren dat de Amerikaanse economie sterk blijft. Dit zou de Federal Reserve meer ruimte kunnen geven om de huidige rentevoeten te handhaven. Uit uitspraken van enkele Fed-officials en de FedWatch Tool blijkt dat de markt een renteverlaging pas waarschijnlijker acht na 7 november, eerder dan een onveranderde rente.

www.cmegroup.com/markets/interest-rates/cme-fedwatch-tool.html

De belangrijkste Amerikaanse indices toonden significante dalingen. De S&P 500 daalde met 0,74% tot 5.268 punten, terwijl de Nasdaq Composite 0,39% verloor en eindigde op 16.736 punten. De Dow Jones zag een grotere daling van 1,56% tot 39.065 punten en de Russell 2000 kende het grootste verlies met 1,60%, eindigend op 2.048 punten. Opvallend was dat hoewel de S&P 500 en de Nasdaq 100 nieuwe recordhoogtes bereikten, deze niet werden bevestigd door de Dow Jones en de Russell 2000, wat vaak een teken is dat de markt niet klaar is om deze nieuwe hoogtes op korte termijn vast te houden.

Op sectorniveau was alleen de informatietechnologiesector in staat om winst te boeken, terwijl vooral de financiële sector, nutssector en vastgoedsector aanzienlijke dalingen ondervonden.

Boeing kende een aanzienlijke daling van 7,55% na berichten dat China aanvullende certificaties vereist voor de levering van Boeing-vliegtuigen, wat wijst op aanhoudende kwaliteitsproblemen bij het bedrijf. Bovendien zijn er zorgen over de cashflow van Boeing voor 2024 en lopen er verschillende kritieke deadlines en mogelijke juridische uitdagingen.

Workday rapporteerde beter dan verwachte financiële resultaten met een winst per aandeel van $1,74 en een omzet van $1,99 miljard. Desondanks daalde het aandeel nabeurs met meer dan 11% nadat het bedrijf de inkomstenprognose uit abonnementen voor 2024 naar beneden bijstelde, wijzend op een lagere groei van nieuwe klanten.

De chipsector in de VS profiteert ondertussen van aanzienlijke overheidssteun via de CHIPS Act, waarbij $33 miljard aan subsidies beschikbaar is gesteld, waarvan nog $6 miljard te alloceren over de toeleveringsketen. Dit benadrukt de strate

RSS
245678910Laatste
Copyright 2024 by Beursbubbels
Back To Top