Close

S&P 500: aandacht voor een mogelijke neerwaartse uitbraak

Inspiratiepartner Technischesignalen.be 0 0

in de S&P500(4152.10) is er een stijgende lijn over de toppen van 16 en 29 april en 7 mei. Er ligt onder de bodems van 20 april en mei een horizontale steunlijn. Beide lijnen vormen een verbredende driehoek. Verbredende formaties leiden in de regel tot een neerwaartse uitbraak. De macd

The post S&P 500: aandacht voor een mogelijke neerwaartse uitbraak appeared first on Technische Signalen.

TA van Edward Loef – Schitterende aandelen

SuperUser Account 0 0

Na de forse reactie gisteren op het Damrak zijn er twee aandelen die vandaag uitblinken: Aegon en Boskalis

AEGON op uurbasis in de afgelopen drie maanden

AEGON koers op uurbasis in de afgelopen drie maanden

De beurskoers van Aegon schittert vandaag weer in positieve zin, dankzij de krachtige koersuitbraak boven haar dalende trendlijn van de afgelopen twee maanden. Nu de AEX-index in moeilijker vaarwater is beland, zal er korter op de spreekwoordelijke bal gespeeld moeten worden. De 7% koerssprong in het aandeel Aegon doet speculeren omtrent een aanstaande terugtest van de koerstop uit maart rond € 4,30. Een eventuele terugval naar het uitbraakniveau rond € 4,03 is in de komende dagen/weken waarschijnlijk en biedt in die situatie een betere rendement-/risico-ratio dan nu op de bekende rijdende trein springen.

Boskalis Westminster op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Boskalis Westminster koers op uurbasis in de afgelopen drie maanden

De opwaartse uitbraak van de beurskoers Boskalis Westminster boven de koerstoppen van afgelopen maanden is een technisch sterk teken van vertrouwen. De koerssprong vandaag (ca. 6% bij het opstellen van deze blog) oogt overtuigend genoeg om op momenten van zwakte als tijdelijk fenomeen te beoordelen. De denkrichting gaat uit naar het omklappen van de recente tradingrange naar ca. € 31,30. Eventuele reacties worden daarom waarschijnlijk rond € 28,30 opgevangen door aankoopacties die nu bewijs zien van de opwaartse koersambities. Echte koersrisico’s ontstaan pas weer na een daling onder de recente bodem bij €  27,50.

Lotus Bakeries op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Lotus Bakeries koers op uurbasis in de afgelopen drie maanden

Eén van de aandelen die geen last heeft ervaren van de recente onrust in de aandelenmarkten is het Belgische Lotus Bakeries. De grafiek op uurbasis toont een stijgend trendkanaal inclusief een symmetrische driehoek. Deze driehoek is volgens het technische patronenboek merendeels een continuatiepatroon, hetgeen via een opwaartse koersuitbraak wordt bevestigd. De beurskoers is vandaag ook de koerstop van april gepasseerd en dus kan het technisch vizier worden gericht op een stijging naar de bovenkant van het stijgende trendkanaal bij ca. € 4800. Het zou mooi zijn als dit dure aandeel een keer gesplitst wordt, zodat meer beleggers een deel van de koek kunnen gaan proeven.

Spaarvarken is ‘held van de dag’ op Radio 1

Inspiratiepartner Spaarvarkens 0 4
Spaarvarken is ‘held van de dag’ op Radio 1

In het onvolprezen Radio 1 programma 'Nieuwe Feiten' schitterde dinsdagmiddag Spaarvarken Stefan Willems. VRT journalist Lieven Vandenhaute ondervroeg Stefan over FIRE (Financial Independence, Retire Early) en zijn plannen om in Bulgarije een bijeenkomst van digitale nomaden bij te wonen. Wat is een digitale nomade? Digitale nomaden zijn mensen die rond reizen doorheen de wereld en Lees verder

Beleggers focussen op Amerikaans inflatiecijfer

SuperUser Account 0 2

In de Verenigde Staten zien we al langer een tweesplitsing op de aandelenbeurzen in New York. De Nasdaq beweegt sinds februari namelijk in een brede bandbreedte, terwijl de S&P 500 de afgelopen weken keer op keer een nieuwe all=time high wist te vormen. Het uiteenlopen van value en growth aandelen heeft te maken met de heropening van de economie en het oplopen van de inflatieverwachtingen. Uit angst voor een hogere inflatie zijn de Amerikaanse rentes dit jaar al fors gestegen. Die hogere rentes zijn nadelig voor groeibedrijven, omdat de toekomstige winsten hierdoor mogelijk lager komen te liggen.

Op maandag beleefde Wall Street zijn slechtste dag sinds februari en ging de Nasdaq twee keer zo hard onderuit, maar gisteren was het weer andersom. De S&P 500 verloor 0,87% tot 4.152 punten en de Nasdaq hield de schade beperkt met een verlies van slechts 0,09% op 13.389 punten. De technologie-aandelen maakten een duidelijke draai, na een fors verlies bij opening sloten enkele grote techfondsen in het groen. Door de toename in de volatiliteit schoot de VIX-index naar het hoogste punt in twee maanden tijd met een stand van bijna 24.

Vandaag wordt een spannende dag voor beleggers, want de Amerikaanse overheid maakt het officiële inflatiecijfer bekend. De consumentenprijsindex van april zal naar verwachting met 0,2% stijgen ten opzichte van de voorgaande maand, wat neerkomt op een stijging van 3,6% ten opzichte van vorig jaar. Deze stijging van de consumentenprijsindex zou de grootste zijn sinds september 2011. Beleggers maken zich blijkbaar zorgen over de dreigende inflatie, maar Fed-voorzitter Jerome Powell heeft al meerdere keren benadrukt dat het op een tijdelijke opleving van de inflatie zal gaan. De Amerikaanse centrale bank wil de rente tot zeker 2024 niet verhogen, maar als de inflatie te hard stijgt zal de Fed toch moeten ingrijpen om oververhitting van de economie te voorkomen.

Europa opent nipt lager

De Amsterdamse beurs maakte gisteren een behoorlijke snoekduik en moest bij het slot ruim 2% inleveren. Uit angst voor inflatie en stijgende rentes worden technologie-aandelen massaal van de hand gedaan. De futures wijzen momenteel op een licht lagere start, maar beweging bij individuele bedrijven zou daar snel verandering in kunnen brengen. Op het Damrak gaat de aandacht namelijk uit naar kwartaalcijfers van onder andere; ABN Amro, Ahold Delhaize en SBM Offshore. Ook komen Sif, Alfen en Ageas met cijfers naar buiten.

De AEX lijkt op de grafiek steun te hebben gevonden aan de onderkant van de uiteenlopende driehoek. Mogelijk kan de Nederlandse beurs vanaf dit niveau en de steun op 689 punten weer opveren. Er werd gisteren bovendien een enorme gap gevormd, die doorgaans ook weer snel gevuld worden. De afgelopen dagen zien we vooral angst in aanloop naar het Amerikaanse inflatiecijfer, maar mogelijk wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. De kwartaalcijfers van veel bedrijven blijken bovendien goed, dus hogere koersen lijken vooralsnog verantwoord.

Financiële Agenda