Close

LYNX Beursflash: Aandeel Disney: is Disney+ de nieuwe streamingkoning?

SuperUser Account 0 0

In de LYNX Beursflash bespreekt Justin Blekemolen elke week verschillende aandelen op basis van fundamentele en technische analyse. In deze aflevering bespreekt hij het aandeel Disney (DIS). Het aandeel Disney is de afgelopen weken stevig hersteld. De omzet bij de themaparken herstelt verder nu de coronamaatregelen naar de achtergrond zijn verdwenen.

Streamingsdiensten Disney+, Hulu en ESPN groeien ondertussen stevig door, waardoor het bedrijf Netflix van de streamingstroon heeft gestoten. Disney verhoogt ook de prijzen voor deze abonnementen om deze tak winstgevend te maken. We bespreken de laatste kwartaalcijfers en de waardering van het aandeel Disney.

Bekijk meer LYNX Beursflash afleveringen

Op de onderstaande pagina’s kunt u meer afleveringen van de LYNX Beursflash bekijken.

Beleggers krijgen reality check door FOMC Minutes

SuperUser Account 0 1

De woorden die nazinderen door de FOMC van gisterenavond: ‘inflatie is te hoog’. Hiermee wijst de Fed mogelijks op nog enkele agressieve renteverhogingen voor 2022. Na de hoopgevende CPI- en PPI-cijfers van vorige week had de beurs de zinnen gezet op een renteverhoging van 0,50%. Maar na gisterenavond lijkt dat helemaal niet zeker en zou een verhoging van 0,75% terug een optie zijn. In de minutes stond bovendien dat naast de renteverhogingen, de hogere rente ook langere tijd zal worden vastgehouden. Met andere woorden eens de Fed de pauzeknop indrukt, zullen ze kort daarna niet meteen terug starten aan de renteverlagingen.  

Als gevolg van de FOMC gingen de yields van de obligatiemarkt hoger. Dit temperde het enthousiasme op Wall Street. De Amerikaanse aandelenindices reageerden initieel met een kortstondige rally om daarna terug alles af te geven. Uiteindelijk sloot de S&P 500 zo’n 0,54% lager op 4.277 punten terwijl Nasdaq 100 meer dan 1% lager eindigde op 13.482 punten. Apple eindigde 0,88% positief ondanks de druk op de technologiebeurs Nasdaq 100. Beleggers wachten vol spanning op de voorstelling van de iPhone 14 later in september. Volgens Bloomberg zou Apple streven naar 7 september, hoewel nog niks vaststaat. Dow Jones hield het op een slot van 34.009 punten ofwel min 0,34%.

De halfgeleideraandelen in de VS kregen een tik. Analog Devices sloot bijna 5% lager nadat de CEO melding maakte van druk op de inkomende orders door de economische onzekerheid. Dit sleurde meteen ook andere bedrijven zoals Align Technology, NXP Semiconductors en Microchip Technology kopje onder.

Vandaag kijken we in de VS naar de Philadelphia Fed Productie-index en de huizenverkopen. Ook zal Esther George spreken, de voorzitter van de Federal Reserve Bank of Kansas City. Op bedrijfsniveau wordt uitgekeken naar de kwartaalcijfers van Estee Lauder, Applied Materials, NetEase en Bill.com.

Hoge aardgasprijs en potentiële tol op bedrijfsleven

In de VS had de benchmark voor aardgas eergisteren een hoogste sluitingskoers op de daggrafiek sinds eind 2008. Maar de Amerikaanse prijs

DEEL 3: Wat hebben industriële revoluties te maken met beursindices?

Inspiratiepartner Spaarvarkens 0 5
Beursindexen zijn fata morgana’s Wat zegt een beursindex zoals DJIA, S&P 500 en AEX nou eigenlijk? De Dow Jones Industrial Average (DJIA) index is de oudste aandelenindex van de Verenigde Staten. Een select clubje journalisten van The Wall Street Journal beslist welke bedrijven deel uitmaken van invloedrijkste beursindex ter wereld. In tegenstelling tot de meeste ...
RSS
1345678910Laatste
Copyright 2022 by Beursbubbels
Back To Top