Close

Exmar: van lelijk eendje naar mooie zwaan

Inspiratiepartner Spaarvarkens 0 4
Exmar: het verhaal van het getraumatiseerde geld Vandaag was Exmar het steraandeel op de Brusselse beurs. Het aandeel steeg na bekendmaking van de verkoop van zijn drijvende lng-fabriek Tango en de  verhuur van zijn drijvende opslageenheid FSU aan Eni. Hiermee wordt het bedrijf in één klap schuldenvrij. Het aandeel steeg vandaag 36%. De leden van ...

TA van Edward Loef – Plezier in speculatief aandeel AMC

SuperUser Account 0 1

Je hoeft niet naar het theater voor amusement. De capriolen in de beurskoers van AMC Entertainment zijn ook vermakelijk.

AMC Entertainment (AMC) op weekbasis vanaf 2020

AMC Entertainment (AMC) op weekbasis vanaf 2020 | TA Loef

Afgelopen vrijdag 5 augustus jongsleden voorbeurs opende het aandeel AMC Entertainment 9% lager (= $ 16,97) dan de slotkoers van donderdag 4 augustus (= $ 18,66). De reden? De uitbater van de grootste bioscoopketen ter wereld en grootste marktaandeel in de Amerikaanse theatermarkt publiceerde in de bedrijfscijfers groter dan verwachte verliezen. De weekslotnotering eindigde vrijdag jl. op $ 22,18. Deze intraday dagwinst van 30% is feitelijk een doekje voor het bloeden onder de zittende aandeelhouders die afgelopen jaar de beurskoers zagen instorten van $ 72,62 in juni 2021 naar $ 9,70 in mei dit jaar. Maar wanneer slechts fundamenteel nieuws positieve gevolgen heeft in de beurskoers, dan ligt de uitverkoop wellicht achter ons. Deze speculatieve gedachte doet daarom mogelijk fantaseren over een ingezette rally naar $ 35.

AMC Entertainment (AMC) op dagbasis in 2022

Technische analyse BEL 20 en Accenture

SuperUser Account 0 0

De BEL 20 opent de tweede week van augustus in het groen met een stijging van 0,80%, daarbij volgt het de Eurostoxx 50 index die ook met een stijging van 0,80% de beursweek start. Na een bewogen eerste week lijkt deze voorlopig rustiger te worden. Vorige week ontstond spanning rond het bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan. Ondanks de waarschuwingen van China ging dit bezoek door, wat een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China zou kunnen ontketenen.

De futures van de Amerikaanse beurzen starten ook in het groen. De winstramingen en omzetverwachtingen worden aan een hoog tempo verlaagd door Wall Street analisten. Dit kan betekenen dat we ons schrap moeten zetten voor nog meer volatiliteit.

Technische analyse BEL 20

Ook vorige week bleef de koers in het strakke interval van 3715 en 3800 punten handelen. Telkens botst de koers op het 50 daagse exponentiële gemiddelde. Hoe sterker en hoe vaker deze weerstand en steun worden bevestigt, hoe belangrijker een doorbraak zal worden.

De koers opende deze week opnieuw boven de 50 EMA, maar moest dat terrein alweer verlaten in de eerste minuten van de handel. De koers lijkt ook een iets zwakkere steun te vinden op 3600 punten, bij de volgende terugval zal hier op korte termijn dan ook eerst steun worden gevonden. De koers zou echter ook direct naar het niveau van 3715 punten kunnen vallen. Wanneer we de trend volgen, zien we nog steeds een sterk dalende 200 daagse EMA. Als we hier fibonacci op toepassen dan zien we dat de koers inderdaad terugvalt naar de 76,4% lijn die samenvalt met de weerstand van 3800 punten, alvorens waarschijnlijk verder te zakken. De fragile economische data zullen dus bepalend zijn voor het verloop op middelange termijn.

Grafiek BEL 20 Index (BFX) | TA BEL 20

Accenture flirt met doorbraak

Het bedrijf A

Fed lijkt op weg naar volgende forse renteverhoging  

SuperUser Account 0 2

Vorige week vrijdag vernamen de beleggers een gezondheidsupdate van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Er werden in de VS de afgelopen maand 528.000 jobs gecreëerd tegenover de verwachte 250.000. Verder daalt de werkloosheidsgraad naar 3,5%.  De sterke cijfers komen wel met een voorbehoud. De participatiegraad in de VS daalt richting 62,1%. Met andere woorden, slechts 62,1% van de Amerikanen op actieve leeftijd, zijn ofwel aan het werk ofwel op zoek naar werk. Voor de pandemie uit 2020 lag de Amerikaanse participatiegraad op 63,4%. Een uitvloei van Amerikanen uit de participatiegraad is een kopzorg voor zowel de Fed als de regering van Biden. Als afsluiter vermelden we ook nog even dat het gemiddelde uurloon met 0,5% is gestegen. Dit is niet wat de Fed wil, aangezien dit een voedingsbron kan zijn voor inflatie. Op basis van deze cijfers lijkt de Fed zich opnieuw op te maken voor een forse renteverhoging.

Hoe reageerde de markt op bovenstaand nieuws? Eerst en vooral merken we op dat de yield op de tweejaars US treasury steeg van 3,059% naar 3,329%. Omgerekend komt dit neer op een stijging van 8,83%. De tienjaars US treasury steeg van 2,688% richting 2,832%, omgerekend een stijging van 5,36%. Met andere woorden, de ratio is afgelopen vrijdag nog meer invers geworden, wat volgens de economische leer wijst op een grotere recessiekans. De Amerikaanse aandelenmarkt reageerde zijwaarts tot lager.

De bankaandelen presteerden goed op vrijdag, terwijl de brede markt gemengd afsloot. Zo steeg JPMorgan Chase & Co bijvoorbeeld 2,98%. Terwijl de Dow Jones de week afsloot met een winst van 0,10% op 32.762 punten. Technologiebeurs Nasdaq 100 daalde 0,84% tot 13.191 punten, terwijl de S&P 500 het op een verlies hield van 0,23%. Uitblinker was TripAdvisor met een stijging van 18,94%. In kwartaal twee, jaar over jaar, steeg de omzet met 77% tot

RSS
1345678910Laatste
Copyright 2022 by Beursbubbels
Back To Top