Close

Gaat de ECB in juni de rente verlagen?

SuperUser Account 0 1

Gisteren bleef Wall Street gesloten in verband met Memorial Day. Op dinsdagochtend laten de index-futures een lichte stijging zien, terwijl beleggers uitkijken naar een belangrijk inflatiecijfer dat aan het eind van de ingekorte handelsweek wordt verwacht. De S&P futures gingen met 0.1% omhoog en de Nasdaq 100 future stijgt met 0.21%.

De S&P 500 is deze maand al met 5.3% gestegen, terwijl de Nasdaq Composite ongeveer 8% steeg, waarbij nieuwe records werden neergezet. De Dow Jones Industrial Average is met 3.3% gestegen en overtrof deze maand voor het eerst de 40,000 punten. De aandelenmarkten lijken de maand mei sterk af te sluiten, mede dankzij eerder deze maand mildere inflatiecijfers en een sterk kwartaalcijferseizoen die het sentiment verbeterden. Recentelijk hebben echter sterkere economische gegevens en nieuwe zorgen over een mogelijke terugval in consumentenuitgaven het vooruitzicht op renteverlagingen wederom getemperd.

Beleggers kijken deze week dan ook uit naar gegevens over het consumentenvertrouwen dat vandaag verschijnt en het rapport over persoonlijk inkomen en uitgaven in april op vrijdag, dat ook de PCE-inflatie-index bevat. Verschillende bedrijven, waaronder Costco Wholesale en Ulta Beauty, vallen onder het staartje van het cijferseizoen, wat eveneens meer duidelijkheid moet geven over de staat van de consument.

De markt zal ook nauwlettend naar de komende vergadering van de OPEC+ kijken, gezien de organisatie van olie exporterende landen op 2 juni weer bij elkaar komen. Gezien de grote rol die olie speelt bij het inflatie-verhaal, blijft de richting van het zwarte goud belangrijk.

Grafiek Nasdaq-100 uit TWS Handelsplatform

Blik op Azië en Europa

De markten in de Azië-Pacific regio toonden dinsdag een gemengd beeld. De Nikkei 225 van Japan daalde met 0.16%, terwijl de bredere Topix-index bijna vlak bleef. De Hang Seng-index in Hong Kong steeg met 0.64%, terwijl de CSI 300-index van het Chinese vasteland met 0.26% daalde

Technische analyse BEL20 index & aandeel Alfen

SuperUser Account 0 0

Estimated reading time: 3 minutes

In de wekelijks terugkerende technische analyse bespreken we de BEL 20 index op basis van de grafiek. Daaronder bespreken we altijd één los aandeel of index op basis van technische analyse.

Meer informatie over de werking van technische analyse leest u in het LYNX Kennisportaal.

Technische analyse BEL20 index (BEL20)

De Belgische beurs is bezig aan een inhaalslag, maar heeft nog wel wat werk te verzetten. Andere Europese broertjes staan al geruime tijd op nieuwe all-time highs. Op de grafiek van de BEL20 zien we oo

Technische analyse AEX index & aandeel Alfen

SuperUser Account 0 0
In de wekelijks terugkerende technische analyse bespreken we de AEX index op basis van de grafiek. Daaronder bespreken we altijd één los aandeel of een losse index op basis van technische analyse.

Meer informatie over de werking van technische analyse leest u in het LYNX Kennisportaal.

Korte termijn technische analyse: AEX index (EOE)

Tijdens mijn korte afwezigheid heeft de AEX index de stijgende trend keurig voortgezet. Tijdens de laatste analyse van 6 mei schreven we het volgende:

Nieuwe all-time highs lijken aanstaande en na een doorbraak en slotstand boven de weerstand rond 894,5 punten ligt de weg vrij voor een verder herstel. Als de AEX bij deze uitbraak voldoende marge weet te boeken en geen valse uitbraak laat zien, dan zien we de index verder oplopen richting ten minste 930 punten. De huidige range bedraagt namelijk ongeveer 36 punten tussen 858 en 894. Indien we deze 36 punten zouden optellen bij de 894 dan komen we op dit koersdoel van 930 punten.

De uitbraak volgde een dag later en had met ruim 5 punten voldoende marge om beoordeeld te kunnen worden als valide. Hierna is de Nederlandse beurs dan ook gestaag verder opgelopen, maar ons berekende koersdoel van 930 punten is nog niet behaald. Inmiddels zien we opnieuw een stabilisatie binnen de stijgende trend, waarbij het

Uitstel van renteverlagingen & Wall Street blijft gesloten

SuperUser Account 0 0

Vanwege Memorial Day blijft Wall Street vandaag gesloten.

De Nasdaq sloot vrijdag op een nieuw record, ondanks zorgen dat de Federal Reserve renteverlagingen opnieuw zal uitstellen. De stijging werd dan ook vooral gedreven door winsten in het aandeel van chipfabrikant Nvidia. De S&P 500 steeg met 0.7% naar een stand van 5,304 punten, terwijl de Nasdaq Composite met 1.1% toenam en eindigde op 16,920.79. Gedurende de week steeg de S&P 500 slechts met 0.03%. De technologiezware Nasdaq presteerde beter met een winst van 1.41%, terwijl de Dow 2.33% verloor, wat de eerste negatieve week in vijf weken markeerde.

De aandelen van Nvidia stegen vrijdag met ongeveer 2.6% door aanhoudend enthousiasme over de uitstekende kwartaalresultaten. Een dag eerder steeg de koers nog met ruim 9%. Ondanks zorgen dat de Fed deze zomer de rente niet zal verlagen, zorgde het optimisme rond Nvidia en andere technologiebedrijven voor een stijging van de markt. Verschillende technologieaandelen presteerden vrijdag goed.

Advanced Micro Devices en Intel stegen respectievelijk met 3.7% en 2.1%. Ook de aandelen van Meta en Netflix stegen, met 2.7% en 1.7%. De sector communicatiediensten presteerde het best binnen de S&P 500 met een stijging van 1.1% op vrijdag.

Na diverse sterke economische en arbeidsmarktgegevens heeft ook Goldman Sachs zijn voorspelling voor de eerste renteverlaging door de Fed verschoven van juli naar september. “De inflatie zal tegen september waarschijnlijk sterk verbeterd zijn, maar nog steeds niet perfect, wat een renteverlaging niet vanzelfsprekend maakt,” aldus Goldman-econoom David Mericle. Handelaren schatten nu de kans dat de centrale bank in september de rente zal verlagen op minder dan 50%, volgens de CME FedWatch Tool.

De ruwe olieprijzen herstelden van drie maanden durende dieptepunten op vrijdag, maar noteerden nog steeds een wekelijks verlies. U.S. crude oil en Brent bereikten hun laagste niveau sinds februari en sloten de week af met een verlies van respectievelijk 2.9% en 2.2%.

Later deze week wordt uitgekeken naar diverse toespraken van FOMC-leden. Ook het Fed Beige Book en de PCE-prijsindex op vrijdag zullen door beleggers op de voet worden gevolgd.

Lees meer
RSS
1345678910Laatste
Copyright 2024 by Beursbubbels
Back To Top