Close

LYNX Beursflash: Indrukwekkende groeicijfers van het aandeel Lululemon

SuperUser Account 0 2

In de LYNX Beursflash bespreekt Justin Blekemolen elke week verschillende aandelen of indices op basis van fundamentele en technische analyse.

In deze video bespreekt hij het aandeel Lululemon Athletica. Het bedrijf staat bekend om zijn yogakleding en heeft inmiddels een beurswaarde van $ 46 miljard.

Mis geen Beursflash video, abonneer gratis op ons kanaal: https://goo.gl/ukhglM 

Bekijk meer LYNX Beursflash afleveringen

Op de onderstaande pagina’s kunt u meer afleveringen van de LYNX Beursflash bekijken.

Moneyness van opties: uitleg en berekening

SuperUser Account 0 2
Moneyness betekenis | moneyness uitleg | moneyness berekening
Moneyness is een belangrijk begrip uit de optiehandel. Het verwijst naar de verhouding tussen de uitoefenprijs van een optie en de marktprijs van de onderliggende waarde.

In dit artikel leggen we uit wat moneyness is en bespreken we de verschillende niveaus van moneyness. Uiteraard maken we ook duidelijk waarom dit belangrijk is bij het handelen in opties.

Moneyness betekenis

definitie
wat is moneyness?

De term moneyness verwijst naar de verhouding van de uitoefenprijs van de optie tot de koers van de onderliggende waarde.

Als een optie in-the-money (ITM) is, betekent dit dat de huidige marktprijs van de onderliggende waarde hoger is dan de uitoefenprijs (bij call-opties) of lager (bij put-opties). Als een optie out-of-the-money (OTM) is, betekent dit dat de huidige marktprijs van de onderliggende waarde lager is dan de uitoefenprijs (bij call-opties) of hoger (bij put-opties). En als

Chinese economie steekt tandje bij en Europa opent mild hoger

SuperUser Account 0 2

De Dow Jones sloot 0,49% hoger op 32.863 punten. De technologie-index Nasdaq 100 eindigde 1,01% hoger op 12.972 punten tijdens de slotkoers. De S&P 500 sloot donderdag af op 4.053 punten, wat neerkomt op een stijging van 0,61%. De informatietechnologie- en vastgoedsector waren de twee sterkste sectoren in de VS. De financiële sector presteerde daarentegen het minst op donderdag. De Amerikaanse president wil opnieuw strengere regelgeving voor de financiële sector. Vandaag worden in de VS de PCE-index, Chicago PMI en het consumentenvertrouwen in Michigan gepubliceerd.

JD.com sloot de dag bijna 8% hoger na de aankondiging van plannen voor de afsplitsing van Jingdong Property en Jingdong Industrials. Beide bedrijven zouden ook een beursgang maken, waarbij in totaal $2 miljard aan kapitaal wordt opgehaald.

Retailer Bed Bath & Beyond wil $300 miljoen extra kapitaal ophalen na tal van tegenslagen. Het aandeel noteert nu slechts op $0,59 en bereikte in 2021 een piek van bijna $54. De retailer probeert een faillissement te voorkomen, maar dat lijkt geen eenvoudige opgave te zijn. De verkoop neemt sterk af en er worden enkele honderden winkels gesloten. De financiering is bedoeld om de voorraad aan te vullen en de schuldenlast het hoofd te bieden.

Trader Workstation, Nasdaq 100, 31/03/2023

Blik op Azië en Europa

In Azië valt de opmars van het Chinese economisch herstel op. Quasi alle PMI-cijfers duiden een fors economisch herstel aan waardoor de groeiverwachting van de Chinese economie in 2023 naar boven kan worden bijgesteld. Economen verwachten nu dat de Chinese economische groei in 2023 uitkomt op 5,3% versus de eerdere 3%. Aan de basis hiervoor ligt de opmars in consumentenuitgaven en de hogere overheidsuitgaven voor infrastructuur.

De Hang Seng index staat 0,63% hoger voor de dag terwijl Shanghai Composite het moet stellen met een groene 0,29% op de borden. Nikkei 225 uit Japan eindigde 0,95% hoger.

Gisteren kregen we een eerste glimp van de huidige inflatie in Europa. In Duitsland neemt de inflatie af,

China zoekt macht, verliest dollar zijn status als wereldreservemunt?

SuperUser Account 0 1

Op woensdag toonden beleggers zich enorm kooplustig. De S&P 500 index sloot 1,42% hoger op 4.027 punten en de Nasdaq-100 wist met 1,87% te stijgen tot 12.846 punten. Voornamelijk Big Tech droeg bij aan de opmars, waarbij Amazon met 3,1% steeg. Meta, Netflix en Tesla wisten ook met ruim 2% te stijgen. Onrust rondom de bankensector lijkt steeds verder naar de achtergrond te verdwijnen. Beleggers kijken nu alweer uit naar het kwartaalcijferseizoen dat over ongeveer 2 weken van start gaat. Het cijferseizoen wordt traditioneel afgetrapt door de banken en dan wordt direct duidelijk welke gevolgen de onrust van de afgelopen periode heeft gehad op de resultaten.

Ondertussen gaan er steeds meer geluiden op om de Amerikaanse dollar te laten vallen als wereldreservemunt. De Chinese premier Li Qiang heeft in zijn eerste openbare toespraak tot een internationaal publiek als premier getracht de Aziatische landen achter China te scharen. China probeert op deze manier steeds meer macht naar zich toe te trekken. En het gebruik van de Chinese yuan door economische grootmachten is daar een belangrijk middel voor. Bovendien hebben China en Frankrijk voor het eerst ooit de Chinese yuan gebruikt voor de verkoop van LNG-gas. Daarmee lijkt er een einde te komen aan de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar voor energiehandel. Reuters meldde dat de transactie van 65.000 ton LNG uit de Verenigd Arabische Emiraten de eerste in yuan afgewikkelde LNG-trade was via de Shanghai Petroleum and Natural Gas Exchange. Volgens de Verenigde Naties vormt de groeiende wereldwijde invloed van China een ernstige bedreiging voor de internationale mensenrechten.

Ondertussen is de Taiwanese president naar de VS afgereisd voor een ontmoeting met Kevin McCarthy, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. China dreigt met een stevige reactie als de twee elkaar zouden spreken. China ziet Taiwan namelijk nog altijd als een afvallige provincie. Er wordt al jaren gevreesd voor militair ingrijpen in het gebied. Economisch ligt dit erg gevoelig omdat onder andere chipmaker TSMC in Taiwan gevestigd is.

Momenteel staan de futures in New York licht hoger. Er wordt uitgekeken naar economische cijfers over de wekelijkse werkloosheidsclaims en het bruto binnenlands product. Ook zullen diverse Fed-leden in de namiddag spreken op economische evenementen.

Lees meer

Aandeel Mercedes Benz Group: grootaandeelhouder incasseert

SuperUser Account 0 0
Aandeel Mercedes-Benz Group | aandeel mercedes advies | aandeel mercedes dividend
Editorial credit: Plam Petrov / Shutterstock.com
Kuwait Investment Authority heeft al bijna vijf decennia een groot belang in Mercedes Benz Group. Maar nu lijken ze te dan toch te willen gaan uitcashen. Gaat KIA aandelen uit Mercedez Benz halen? En is het daar nu wel het juiste moment voor?

Aandeel Mercedes benz group

Aandeel Mercedes koers

Over de redenen kan men natuurlijk alleen maar speculeren, maar de Kuwait Investment Authority (KIA) heeft in het “recente” verleden geen grote winsten gemaakt. Vermoedelijk gaat men ervan uit dat het geld ergens anders winstgevender kan worden geïnvesteerd.

Het komt erop neer dat het aandeel Mercedes Benz Group op hetzelfde niveau worden verhandeld als rond de millenniumwisseling. Meer dan een dividend is sindsdien niet mogelijk geweest.

Hoewel het aandeel Mercedes in deze periode meerdere keren het huidige koersniveau bereikte, daalde het telkens weer. Een blik op de langetermijngrafiek suggereert zelfs dat het momenteel een goed moment zou kunnen zijn om te verkopen.

Lees meer
RSS
1345678910Laatste
Copyright 2023 by Beursbubbels
Back To Top