Close

Philips 66

Inspiratiepartner Technischesignalen.be 0 3

Philips 66 (PSX – 77.62 usd – Nyse) heeft van af de top van 9 maart meest waarschijnlijk een abc-correctie afgewerkt. We houden er rekening mee dat de dalende weerstandslijn over de toppen van maart – april kan doorbroken worden. De lijn ligt op 80.65. Bij een daadwerkelijke uitbraak is

The post Philips 66 appeared first on Technische Signalen.

Futures trading: aan de slag met futures

SuperUser Account 0 1

Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan financiële producten waarmee beleggers kunnen handelen. Wie wil beleggen in de AEX index zonder alle 25 aandelen te moeten kopen, kan gebruikmaken van ETF’s, CFD’s, certificaten, opties en futures. Futures zijn de echte ‘premium’ producten. Professionele handelaren maken dan ook veel gebruik van futures trading.

Om succesvol met futures te kunnen traden, moet u over voldoende financiële middelen beschikken en dient u gebruik te kunnen maken van een gereguleerde broker met zeer lage transactiekosten en een betrouwbaar handelsplatform. Geheel onterecht zijn veel particuliere beleggers sceptisch over futures trading en beschouwen ze futures als risicovolle producten die moeten worden vermeden. Uiteraard zijn er risico’s en daarom is goede informatievoorziening erg belangrijk.

De volgende onderwerpen worden in dit artikel over futures trading besproken:

Futures traden via LYNX

Wat is een future precies?

Een future is een termijncontract tussen een koper en verkoper. In dit contract wordt vooraf een prijs en tijdstip vastgesteld waar een onderliggend financieel product tegen geleverd wordt. Een future is een derivaat (afgeleid product), wat betekent dat het zijn waarde ontleent aan de prijs van een ander product.

Een future heeft betrekking op een onderliggende waarde. Traders gaan middels futures een verplichting aan met elkaar. Futures hebben gestandaardiseerde contractspecificaties voor de levering van een onderliggende waarde, welke u kunt opvragen in het handelsplatform of bij de uitgever van de futures. De zogeheten fysieke levering is bij LYNX altijd uitgeschakeld. Futures zijn beschikbaar voor financiële producten zoals aandelenindices en staatsobligaties, maar ook voor fysieke producten zoals goud, zilver en olie.

Sommige futures, zoals index futures, kennen iets andere regels en worden altijd afgewikkeld in cash. Één van de redenen hiervoor is dat aandelen niet deelbaar zijn en een fysieke levering voor de waarde van het contract lastig zou zijn.

Belangrijkste functie: risico-overdracht tussen marktpartijen

Futures zijn niet zomaar op de markt gebracht om te speculeren, maar kennen van oorsprong een belangrijke functie. Er wordt onderscheid gemaakt tussen financiële futures en commodity futures . Terwijl financiële futures zijn gebaseerd op onderliggende aandelen, indices of valuta’s, worden grondstoffen zoals olie, <

Next Generation EU gaat van start in juni & Amerikaanse indices naar nieuwe recordkoers

SuperUser Account 0 0

Alweer een nieuwe recordkoers voor de S&P 500. Gisteren steeg de brede index 0,33% tot 4.142 punten. Ook de technologie-index Nasdaq 100 liet van zich horen. De index zette een nieuwe recordkoers neer op 13.986 punten. Dit kwam neer op een stijging van 1,21%. Veel had te maken met de prestaties van Tesla. De koers van Tesla klom namelijk 8,60%. Tesla komt op maandag 26 april met cijfers. De recordkoersen hierboven vermeld zijn sluitingsprijzen. Intraday zijn de Amerikaanse indices nog hoger geweest. De oudste index Dow Jones bleef gisteren wat ter plaatste trappelen. Uiteindelijk sloot de Dow 0,20% negatief. De koers bij de sluitingsbel lag op 33.677 punten. Het sterkste aandeel in de Dow was het aandeel Apple, met een dagresultaat van 2,43%. Gisteren kwam de VS met inflatiedata. De inflatie is in maart het sterkst gestegen in acht jaar tijd. De CPI voor maart kwam te liggen op 0,6%. De core CPI kwam te liggen op 0,3%. Beide data komen hoger uit dan verwacht.

Koers Tesla

Vandaag is het ook een bijzondere dag. We hebben de IPO van Coinbase. Coinbase is het grootste crypto platform in de VS. De introductieprijs die gisterenavond bekend werd gemaakt ligt op $ 250 per aandeel Coinbase. Het aandeel zal te vinden zijn onder het symbool COIN. Voor meer informatie over de beursgang van Coinbase kan u het artikel ‘Beursgang Coinbase: cryptobeurs mogelijk ruim $ 100 miljard waard’ van mijn collega Justin lezen.

De FDA heeft de vaccinatie met het Johnson & Johnson vaccin een (tijdelijke) halt toegeroepen. Op het eerste zicht lijken sommige gevaccineerde last te krijgen van bloedklonters rondom de hersenen. Het lijkt vergelijkbaar te zijn met wat we in Europa zagen rond het AstraZeneca vaccin. Het aandeel Johnson & Johnson ging na de bekendmaking 1,13% lager. Op 22 maart werd er een technische analyse gemaakt van het aandeel Johnson & Johnson. Dit kan u hier terugvinden.

Koers Johnson & Johnson

Europa start hoger

De BEL20 koers ging gisteren 0,25% lager en sloot op 3.919 punten. De sterkste aandelen waren Aedifica, Aperam en Melexis. De zwakste Belgische aandelen waren Colruyt, Solvay en InBev.

De AEX25 koers ging gisteren 0,18% omhoog. De koers tijdens het gaan van de sluitingsbel lag op 709 punten. Sterkste aandelen waren ASM, Adyen en Prosus. De minst presterende aandelen uit de AEX25-index waren Aegon, Delhaize en ING.

Gisteren werd bekend gemaakt dat de Europese Unie haar ontwerp klaar heeft voor het uitgeven van schuldpapier. Dit gaat onder de naam Next Generation EU. De komende vijf jaar wil de Europese Unie één biljoen euro ophalen om het herstel van de pandemie te financieren. Tegen september moet het nieuwe platform klaar zijn, maar in juni zullen er al EU-obligaties worden uitgegeven. Op dit moment worden voornamelijk de Ame

RSS
1345678910Laatste
Copyright 2021 by Beursbubbels
Back To Top