Close
SuperUser Account
/ Categorieën: Lynx

China niet langer ‘valutamanipulator’ & cijferseizoen van start

De aandelenbeurzen in Europa deden gisteren een stapje terug. Van een adempauze in de Verenigde Staten is absoluut geen sprake. De indices bereikten daar opnieuw verse records. De S&P 500 steeg met 0,70% tot 3.288 punten en de Nasdaq Composite ging 1,04% hoger de dag uit op 9.274 punten. Beleggers kijken uit naar woensdag, dan zullen de VS en China het voorlopige handelsakkoord ondertekenen. De Chinese vivepremier Liu He was gisteren al in Washington gesignaleerd. Gisteravond maakte de VS alvast bekend dat het China niet langer zal beschuldigen van valutamanipulatie. Als blijk van goede wil liet de Chinese overheid weten haar munt niet langer laag te houden om eigen producten goedkoop te houden voor export. China zegde ook toe om meer openheid te geven over de koers.

De stijgingen op de Amerikaanse beurzen beginnen euforische vormen aan te nemen. De koersen lopen zonder noemenswaardige correctie op en de dagelijkse uitslagen van bepaalde aandelen worden steeds groter. De kans op een correctie neemt uiteraard toe, maar te vroeg short gaan is levengevaarlijk. Bij populaire aandelen kunt u zomaar tegen een short squeeze aanlopen. Gisteren stegen Beyond Meat (+18,98%) & Tesla (+9,80%) met indrukwekkende cijfers. Ook aandelen als Apple (+2,12%), Alibaba (+2,97%) & Microsoft (+1,21%) lijken maar eeuwig door te stijgen. Indien u nu wat liquide middelen heeft staan, is het wellicht verstandig om geduldig een correctie af te wachten. Blind op de rijdende trein stappen zorgt doorgaans namelijk voor teleurstellingen,

Vandaag geven de Amerikaanse banken met de publicatie van de kwartaalcijfers het officiele startschot van het kwartaalcijferseizoen. De kwartaalcijfers kunnen wellicht aantonen of de recente stijgingen op de aandelenmarkten ook te verantwoorden zijn. Op de kwartaalcijferpagina van LYNX kunt u checken wanneer uw aandelen met de kwartaalcijfers naar buiten komen.

S&P 500 index 14-01-2020

Beyond Meat schiet lucht in na deals

De koers van Beyond Meat is in de afgelopen 5 handelsdagen met ruim 50% gestegen. Gisteren kon de veganistische vleesvervanger een winst bijschrijven van bijna 19%. Het goede nieuws voor het bedrijf uit Los Angeles blijft maar binnenstromen. Zo maakte het bedrijf eerder al bekend dat McDonald’s de test met de vegaburger van Beyond Meat verder ging uitbreiden. McDonald’s gaat de burger nu in 52 restaurants in Canada testen. Het lijkt er dus op dat de nieuwe vegaburger, die ook veganistisch is, een succes is. Officiële cijfers over de verkoop worden echter op 27 januari bekend gemaakt tijdens de publicatie van de kwartaalcijfers.

Gisteren werd ook bekend dat rapper Snoop Dogg de reclame verzorgt voor een soort worstenbroodje van Dunkin’ Donuts. Dit vegatarische worstenbroodje me de naam Beyond D-O-Double G Sandwich” , is een broodje ei met kaas, geserveerd op een gesneden geglazuurde donut, gemaakt van Beyond Meat’s nieuwste vleesvervanger.

Aandeel Beyond Meat 14-01-2020

Europa start licht groen

De beurzen in Europa blijven wat achter bij de ongeremde stijgingen op de Amerikaanse beurs. De futures in Europa staan slechts licht hoger vandaag en beleggers in ons werelddeel lijken iets realistischer. Hoewel het cijferseizoen vandaag begint in de VS, moeten we in Europa nog iets langer geduld hebben. Hoewel takeaway.com vanochtend al met een tradingupdate kwam, barst de cijfergekte hier altijd iets later los.

Om 14:30 uur staat het Amerikaanse inflatiecijfer op de agenda. Bij het banenrapport van afgelopen vrijdag bleek de loongroei iets lager dan verwacht. Dit was niet echt een heel goed teken, daarom is het cijfer van vanmiddag enigszins belangrijk. Indien de inflatie verder afzwakt dan zal dat zomaar kunnen betekenen dat de economie afkoelt en dan wordt het weer spannend of de Federal Reserve gaat ingrijpen. Vorig jaar hintte Jerome Powell op geen rentewijzigingen, maar de markt lijkt renteverlagingen wel al in te prijzen.

AEX index 14-01-2020

Financiële Agenda

 

Het bericht China niet langer ‘valutamanipulator’ & cijferseizoen van start verscheen eerst op LYNX België.

Printen
Reacties zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde gebuikers.

Theme picker

Copyright 2020 by Beursbubbels
Back To Top