Close
Aandelensplitsing Apple en duikvlucht voor Air France-KLM
SuperUser Account
/ Categorieën: Lynx

Aandelensplitsing Apple en duikvlucht voor Air France-KLM

In Europa leken de beleggers gisteren het zekere voor het onzekere te nemen. De DAX30 sloot 3,45% lager op 12.379 punten. Hetzelfde verhaal op Damrak waar de AEX25 zo’n 2,64% daalde tot 549,2 punten. Ook België ging fors in het rood, maar hield het bij een daling van 1,91% tot 3.340 punten.

In Nederland zette Royal Dutch Shell de AEX25 onder druk. Het bedrijf schrijft voor $ 18,1 miljoen activa af, maar realiseert anderzijds wel een CSS-winst wat tegen de verwachtingen in is. Desondanks kon het positieve momentum niet oppikken voor Royal Dutch Shell. Naast de beter dan verwachte cijfers, gaf CEO mee dat de lage olieprijs voornamelijk zijn impact zal hebben in de volgende kwartaalcijfers. Het zwaargewicht uit de AEX25 ging 5,08% lager.

AEX - LYNX Morning Call 31 juli 2020

In Frankrijk ging FDJ fors hoger. Het bedrijf heeft in Frankrijk een monopolie op commercialisatie van kansspelen en is voor de overgrote meerderheid in handen van de Franse overheid. FDJ klom 19% door beter dan verwachte resultaten. In Duitsland was het autobouwer Volkswagen die 6,13% daalde omdat een operationeel verlies van € 800 miljoen werd gerealiseerd. De omzet daalde in het tweede kwartaal met 37%. De groep verkocht 3,9 miljoen auto’s terwijl die voor dezelfde periode van vorig jaar nog 5,4 miljoen was. Het dividend wordt verlaagd van € 6,5 naar € 4,8. Volkswagen is verder wel voorzichtig positief over de rest van het jaar.

Air France-KLM in een duikvlucht

Air France-KLM heeft het zoals de meeste vliegtuigmaatschappijen hard te verduren gehad. Het coronavirus heeft meerdere overheden gedwongen om de landsgrenzen zo goed als te sluiten met enorme verliezen voor vliegtuigmaatschappijen tot gevolg. De Frans-Nederlandse groep boekte een nettoverlies van €4,4 miljard voor de eerste twee kwartalen van dit jaar. Air France-KLM heeft een lening van € 4 miljard waarbij de Franse overheid garant staat. Verder werd er nog € 3 miljard toegestopt door Bercy en ook de Nederlandse overheid maakte € 3,4 miljard vrij.

Hiermee zijn de totale schulden voor Air France-KLM opgelopen tot net geen € 8 miljard. De Franse regering heeft in het verleden te kennen gegeven een renationalisatie te overwegen. Verder werd er € 520 miljoen activa afgeschreven. Tegen eind 2022 plant Air France 6.560 werknemers te laten afvloeien. KLM heeft al haar duit in het zakje gedaan met zo’n 2.000 afvloeiingen. Het aandeel Air France-KLM sloot 4,59% lager op donderdag.

Aandeel Air France-KLM - LYNX Morning Call 31 juli 2020

Telecomoperator Proximus ziet inkomsten dalen

De nieuwe CEO van Proximus, Guillaume Boutin heeft meer uitleg gegeven bij de afgelopen kwartaalcijfers. De omzet is met net geen 6% gedaald naar € 1,33 miljard terwijl het bedrijf had gehoopt op een daling van slechts 4,8%. De EBITDA daalde met 1,5% naar € 477 miljoen. De impact van COVID-19 op de winstgevendheid van het telecombedrijf werd beperkt gehouden. De oorzaak ligt bij een sterke kostenreductie die het bedrijf al meerdere jaren aan het doorvoeren is. De CEO van Proximus sluit het jaarlijks dividend van € 1,2 niet uit voor de komende jaren ondanks de onzekerheid rond de coronacrisis.

Aandeel Proximus - LYNX Morning Call 31 juli 2020

Aandelensplitsing 1:4 voor Apple

Apple kon een mooie groei voorleggen in China. Deze markt is ondertussen uitgegroeid tot de nummer drie voor Apple. Het Amerikaanse technologiebedrijf zag voornamelijk de dienstverlening zoals App Store en Apple Music toenemen als inkomstenstroom. Daarnaast heeft de verkoop van iPad een record gerealiseerd door de coronacrisis. Na analyse van Apple blijkt dat een grote meerderheid van de klanten uit China, nieuwe klanten zijn. Dit biedt een mooi toekomstperspectief voor Apple om in China nog groter te worden.

Tim Cook stelt voor om een aandelensplitsingen door te voeren. Voor één oud aandeel Apple zou u vier nieuwe krijgen. Dit zal worden doorgevoerd om het aandeel toegankelijker te maken voor particuliere beleggers, aldus de CEO. Het is al de vijfde keer dat het aandeel Apple een splitsing doorvoert.

Aandeel Apple - LYNX Morning Call 31 juli 2020

Gemengd beeld in Europa

Vandaag worden er heel wat economische cijfers gepubliceerd in Europa. De markten lijken lokaal de verliezen van gisteren wat verwerkt te hebben. Voorbeurs zijn er sterke schommelingen waar te nemen. De AEX25 steeg van 0,5% negatief naar groene cijfers. Het omgekeerde verhaal voor Duitsland waar de DAX30 eerder nog 0,6% in het groen stond maar ondertussen is gezakt naar een licht verlies van 0,05%. De BEL20 staat voorbeurs al de volledige sessie in het rood. De sterindex uit Brussel staat op een verlies van 0,42%. Door de drukke financiële agenda lijkt het een bewegelijke dag te worden.

Financiële Agenda

Het bericht Aandelensplitsing Apple en duikvlucht voor Air France-KLM verscheen eerst op LYNX België.

Printen
Reacties zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde gebuikers.

Theme picker

Copyright 2020 by Beursbubbels
Back To Top