Close

Olieprijs verwachting 2024: waar gaat de olieprijs heen?

SuperUser Account 0 7

Geschatte leestijd: 14 minutes

olieprijs verwachting 2022
De olieprijs blijft altijd een onderwerp van groot belang voor zowel economen, bedrijven, gewone burgers en natuurlijk beleggers. De prijs van ruwe olie beïnvloedt rechtstreeks de kosten van transport, energie en zelfs voedsel.

Dit artikel gaat in op de huidige trends en verwachtingen rond de olieprijs, gebaseerd op diverse economische en geopolitieke factoren. Ook analyseren we de grafiek om het toekomstige koersverloop in te schatten.

Dit artikel over de olieprijs verwachting wordt regelmatig geüpdatet met de laatste stand van zaken. Bent u op zoek naar een broker om in olie en andere grondstoffen te handelen, Lees meer

AI-gedreven rally zet voort terwijl cijferseizoen van start gaat

SuperUser Account 0 7

Gisteren zagen we een opvallend sterk herstel op de Amerikaanse beurzen. De S&P 500 en de Nasdaq Composite gingen op woensdag nog stevig onderuit na een licht tegenvallend inflatiecijfer. Op donderdag boekte de Nasdaq echter een winst van 1,68% en bereikte daarmee weer een recordhoogte, terwijl de S&P 500 met 0,74% steeg. De Dow, daarentegen, liet een lichte daling van 0,01% zien, wat resulteerde in de vierde opeenvolgende verliesdag.

Apple was een van de uitblinkers en steeg met 4,3% nadat Bloomberg News meldde dat het bedrijf van plan is zijn Mac-producten te herzien van nieuwe, op kunstmatige intelligentie gerichte chips. AI-koning NVIDIA steeg ook met 4,1% en Amazon bereikte een recordhoogte en sloot met een winst van 1,7%. Daarmee lijkt AI een allesbepalende factor te blijven voor deze bullmarkt.

De koopbereidheid van beleggers nam toe nadat de Amerikaanse producentenprijzen minder hard stegen dan verwacht, wat de hoop op renteverlagingen door de Amerikaanse Federal Reserve dit jaar versterkte. Goud steeg in reactie met ruim 2% richting de $2400 per ounce. Op de obligatiemarkt bleven de rendementen op donderdag stabiel. De 10-jaars staatsobligatie steeg met 1 basispunt naar 4,572%, terwijl de 2-jaars obligatie eindigde op 4,942% na een daling van bijna 3 basispunten.

Het kwartaalcijferseizoen zal vandaag traditiegetrouw worden afgetrapt met resultaten van belangrijke financiële instellingen zoals JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup, BlackRock en State Street. Zij publiceren de resultaten voor het openen van de Amerikaanse beurs.

Europa start hoger

De Europese aandelenmarkten gaan een hogere opening tegemoet, terwijl beleggers de nieuwste economische gegevens uit het Verenigd Koninkrijk verwerken en voortborduren over de enigszins onzekere inflatievooruitzichten uit de VS. In Europa toonde de economische output van Groot-Brittannië een toename van 0,1% op maandbasis in februari, wat overeenkwam met de verwachtingen. Daarmee weet de Britse economie een recessie nipt te vermijden.

Gisteren zagen

Beleggen in de 5 snelst groeiende opkomende markten

SuperUser Account 0 3

Estimated reading time: 5 minutes

Beleggen in de snelst groeiende opkomende markten
Iedereen die de globale economie volgt, zal het ermee eens zijn dat de dynamiek van ‘s werelds snelst groeiende economieën fascinerend is.

Dit artikel biedt een blik op 5 interessante landen met de grootste verwachte economische groei in 2024.

We bekijken de drijfveren achter deze groei, met specifieke aandacht voor unieke kansen en uitdagingen in elk van deze landen.

Inhoud

Amerikaanse kerninflatie daalt niet na rentebesluit ECB

SuperUser Account 0 9

De Fed ziet de felbevochten Amerikaanse inflatie terug oplopen voor de tweede maand op rij. Voor maart komt de inflatie uit op 3,5 %, de hoogste meeting sinds september 2023. De kerninflatie ligt op 3,8 % wat dezelfde meeting is al vorige maand. Waar de Fed zich zorgen over maakt is de inflatie van de huishoudelijke benodigdheden. Deze loopt namelijk op tot een inflatie van 4,8 %. Het ziet er naar uit dat bepaalde componenten onder de zogenaamde ‘sticky inflation’ vallen.

Volgens de FedWatch Tool duurt het nu tot 18 september wanneer de probabiliteit voor een renteverlaging hoger is dan het status quo. De aandelenindices daalden aanzienlijk. De Dow Jones verloor 0,89 % en sloot op 38.402 punten. Technologie-index Nasdaq 100 besloot 0,88 % lager op 17.960 punten. De S&P 500 eindigde uiteindelijk 0,87 % lager op 5.154 punten. Alle sectoren gingen onderuit met uitzondering van de energiesector. De nuts- en vastgoedsector gingen fors lager.

www.cmegroup.com/markets/interest-rates/cme-fedwatch-tool.html

Op individueel aandelenvlak was er nieuws rond TSMC. Het bedrijf bekend om de chipproducti

RSS
1345678910Laatste
Copyright 2024 by Beursbubbels
Back To Top