Close

Technische analyse BEL20 index & aandeel Tesla

SuperUser Account 0 4

Estimated reading time: 3 minutes

In de wekelijks terugkerende technische analyse bespreken we de BEL 20 index op basis van de grafiek. Daaronder bespreken we altijd één los aandeel of index op basis van technische analyse.

Meer informatie over de werking van technische analyse leest u in het LYNX Kennisportaal.

Technische analyse BEL20 index (BEL20)

De BEL 20 index bevindt zich momenteel in een korte correctie vanaf zijn recente hoogtepunten. De index is door de 50-daagse EMA gezakt, wat suggereert dat verdere neerwaartse druk boven de markt blijf

Technische analyse AEX index & aandeel Tesla

SuperUser Account 0 0
In de wekelijks terugkerende technische analyse bespreken we de AEX index op basis van de grafiek. Daaronder bespreken we altijd één los aandeel of een losse index op basis van technische analyse.

Meer informatie over de werking van technische analyse leest u in het LYNX Kennisportaal.

Korte termijn technische analyse: AEX index (EOE)

Zowel in de Verenigde Staten als in Europa zagen we vorige week weer nieuwe records op de aandelenbeurzen. De Nederlandse beurs laat nog altijd een patroon zien van hogere toppen en bodems. Deze stijgende trend duurt voort totdat het tegendeel is bewezen.

Wat opvalt is dat de stijging na de doorbraak van de weerstand op 918,85 erg beperkt was. De recente hogere top op 934,59 ligt slechts 1,7% hoger, terwijl bij vorige uitbraken de directe stijging vaak groter was. Afgelopen week werd de vorige top die nu als steun dient te fungeren al enkele keren teruggetest. Zodra we een dagslot onder deze steun op 918,85 te zien krijgen, dan lijkt een grotere correctie mogelijk. De volgende neerwaartse steun ligt dan rond 897,7 (bodem 4 juni), waar we ook het 50-daags voortschrijdende gemiddelde tegenkomen. Het is dan extra opletten, want als deze steun breekt zakt de AEX-index vermoedelijk ook onder de stijgende trendlijn (gele lijn). Dan kan een veel grotere correctie richting de s

RSS
1345678910Laatste
Copyright 2024 by Beursbubbels
Back To Top