Close

Philips 66

Inspiratiepartner Technischesignalen.be 0 71

Philips 66 (PSX – 77.62 usd – Nyse) heeft van af de top van 9 maart meest waarschijnlijk een abc-correctie afgewerkt. We houden er rekening mee dat de dalende weerstandslijn over de toppen van maart – april kan doorbroken worden. De lijn ligt op 80.65. Bij een daadwerkelijke uitbraak is

The post Philips 66 appeared first on Technische Signalen.

Alibaba krijgt miljardenboete, het aandeel stijgt met 9%: logisch toch?

Inspiratiepartner Rendemenplus 0 74

Alibaba krijgt miljardenboete, het aandeel stijgt met 9%: logisch toch?

Alibaba is een Chinese e-commerce gigant vergelijkbaar met Amazon in Amerika. Het bedrijf is ook bij veel Belgen en Nederlanders bekend omwille van Aliexpress, een website waar je zowat alles en nog veel meer – ja zeg maar, brol die we eigenlijk niet nodig hebben – kan kopen.

Jack Ma is de CEO van Alibaba en ligt al een tijdje onder vuur van de Chinese overheid. Om het hier kort te houden krijgt Alibaba een boete van enkele miljarden (2,3 miljard euro) op zijn rijst of boterham gepresenteerd. Toch steeg het aandeel op de Amerikaanse beurs gisteren met meer dan 9%.

Veel beleggers begrijpen dit niet maar toch is dit niet onlogisch. Waarom kan een aandeel zo hard stijgen wanneer het slecht nieuws krijgt? Het antwoord is…onzekerheid. Of beter het wegvallen ervan.

De beurs heeft het zo niet met onzekerheid. De beurs kent zijn bestaansreden omwille van beleggers en dat zijn natuurlijk ook maar mensen van vlees en bloed. Wanneer beleggers bij aandelen factoren aantreffen waarvan de uitkomst onzeker is gaan ze twijfelen. Ze worden argwanend en wachten met kopen. De koers van dat bewuste aandeel krijgt het dan moeilijker om verder te stijgen.

Soms worden beleggers niet enkel argwanend maar ook angstig. Zeker partijen met heel grote posities vertrouwen mogelijks het zaakje niet meer. De onzekerheid op een positieve uitkomst is te groot en dus gaan ze niet enkel afwachten met kopen maar ook hun (zeer grote) posities afbouwen. De koers zal het nu niet enkel moeilijker hebben om door te stijgen maar zal tevens ook beginnen dalen.

In het slechtste geval trekt onzekerheid ook shorters aan. Als gieren zullen ze rond het reeds gehavende aandeel cirkelen in de hoop de koers nog naar veel lagere regionen te kunnen duwen. Hoe lager de koers immers, hoe meer shorters winst maken. Hoe dan ook, het mag duidelijk zijn dat eens een aandeel met voldoende hoog percentage geshort wordt het nog moeilijk zal stijgen en eerder in een dalende lange termijn trend zal verzeilen.

Ik wil hiermee niet zeggen dat shorters Alibaba in hun macht hebben. Wel zien we bij Alibaba al maanden een koersdaling. Onzekerheid kwam hier door de groeiende druk van de Chinese overheid op het bedrijf maar bijvoorbeeld ook door het tijdelijk ‘verdwenen’ zijn van ceo Jack Ma en door de boete die Alibaba boven het hoofd hing. Hoe groot die boete zou zijn is nu een onzekerheid die wegvalt. Dit stemt beleggers uiteraard positief. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het aandeel een mooie koersopsprong maakt.

 

Alibaba weekgrafiek

Alibaba – weekgrafiek

 

Is Alibaba na dit nieuws nu koopwaardig?

Hoewel ik hier geen enkele aanzet tot kopen, houden of verkopen van dit aandeel wens te doen (iedereen dient immers zelf zijn huiswerk te maken en na te gaan of een aandeel al dan niet koopwaardig is) wil ik

RSS
Eerste7891012141516Laatste
Copyright 2021 by Beursbubbels
Back To Top