Close
Inspiratiepartner Rendemenplus
/ Categorieën: Rendementplus

De beursslak wint

Hoe kan ik mijn beurstrategie verbeteren? Waar kan ik het risico verlagen? …

In mijn beursbrief ‘Rendement Plus Beurstijd’ wil ik via een beursquote en wat uitleg graag mijn bevindingen met jullie delen.

Vandaag dacht ik na over volgende quote:

 

De beursslak wint”

                   Geert | Rendement Plus

Vorige week had ik het over fast stocks. Het zijn het type aandelen die zeer snel en zeer hard kunnen stijgen en dit liefst op zo kort mogelijke termijn.

Wel, er bestaat ook beleggers van het type ‘fast’.

Ik heb het dan niet zozeer over beleggers die snel en veel transacties afhaspelen (traders) maar gewoon over beleggers die snel rijk willen zijn.

Iedereen die belegt wil centen (extra) verdienen. Logisch, waarom zou je anders moeite en tijd steken in dat beleggen.

Vooral in het begin van een beleggerscarrière is men vaak op zoek naar de heilige graal. Men zoekt een methode om snel rijk te kunnen worden. Tenslotte valt er op de beurs zeer veel geld te verdienen toch?

Dat laatste is zeker waar maar je leest en hoort meestal enkel over de succesverhalen. Die zijn zeer interessant maar vooral ook zeer schaars.

De meeste beleggers nemen aan dat als ze veel risico nemen ze snel rijk zullen zijn. En ja hoor, enkelen slagen daarin maar de meesten niet.

 

Om rijk te worden moet je al rijk zijn.

Deze teksten verschijnen doorgaans in het weekend en in het weekend mag het wat simpeler zijn niet. Ik hou het dan ook zeer eenvoudig vandaag.

Om snel rijk te worden moet je:

 1. het ofwel al zijn,
 2. ofwel veel geluk hebben,
 3. ofwel… geduld hebben.

Hoeveel geld je moet hebben om ‘rijk’ te zijn daar ga ik het vandaag niet over hebben. Anders wordt het toch ingewikkeld terwijl ik het net eenvoudig wil houden.

Ik bedoel in punt 1 met dat je al rijk moet zijn als je snel rijk wil worden eigenlijk dat je reeds een grote som centen moet kunnen inzetten om naar een eindbedrag te gaan waarvan je kan zeggen: ik ben rijk.

Op de beurs is winst maken het doel. Stel dat je met een aandeel 100% winst maakt – en geloof mij, dat is al een heuse prestatie – maar je hebt 1000€ ingezet dan zal je zelfs met een verdubbeling van je inleg nog steeds maar 2000€ hebben. Mooi, maar echt rijk zal je hiermee niet zijn denk ik.

Stel nu ook eens dat jijzelf vindt dat je financieel rijk bent eens je 1 miljoen euro hebt. Stel daarenboven ook eens dat je met zekerheid 100% winst zal halen met je volgende beursbelegging (uiteraard kan je nooit die zekerheid hebben maar stel nu eens). Dan moet je 500000 euro inzetten om dat beoogde miljoen euro te behalen. Je moet dus al behoorlijk rijk of goed vermogend te zijn om snel rijk te worden.

 

Om rijk te worden moet je veel geluk hebben

Als je 100% winst scoort zoals in het ‘stel’-voorbeeld hierboven dan kan dat zeker te wijten zijn aan geluk maar uiteraard ook wel aan kunde.

Laat ik er nu vanuit gaan dat we gewone stervelingen zijn en niet over 500000 euro beschikken maar dat we wel beursbeleggingen doen met 1000 euro of 2000 euro of misschien zelfs 10000 euro per trade (handelstransactie).

We doen het goed en we maken vaak winsten van enkele tientallen procenten en zelfs al eens 100 of 200%.

Ook nu hou ik het eenvoudig en ik ga ervanuit dat we steeds gemiddeld 100% winst behalen op onze inleg. We starten met 5000€ startkapitaal.

Na onze eerste trade (we scoren dus steeds 100% winst bij iedere verkoop) wordt ons startkapitaal 10000€. Mooi! Daarop kopen we opnieuw een aandelenpositie aan, nu voor 10000€. We scoren opnieuw 100% winst en verdubbelen onze inleg alweer tot 20000€. In het lijstje hieronder ziet u hoe dit verder evolueert:

trade 1: van 5.000€ naar 10.000€

trade 2: van 10.000€ naar 20.000€

trade 3: van 20.000€ naar 40.000€

trade 4: van 40.000€ naar 80.000€

trade 5: van 80.000€ naar 160.000€

trade 6: van 160.000€ naar 320.000€

trade 7: van 320.000€ naar 640.000€

trade 8: van 640.000€ naar 1.280.000€

 

Via kennis en kunde zal winst regelmatig van de partij zijn maar hierboven schets ik toch een situatie waarbij ook heel wat geluk zal moeten komen kijken. We hebben maar liefst bij iedere trade 100% winst nodig en dit voor 8 keer op rij.

Daarenboven mag er nooit een verlies-trade tussenzitten of een trade die maar beperkte winst geeft. Uiteraard mag er ook nooit een verlies-trade van 100% tussen zitten want dan is het helemaal GAME OVER!!

Nogmaals kunde en kennis zal je eerder beschermend laten beleggen en minder risico laten nemen maar wie toch in de bovenstaande 8 transacties zou slagen heeft wellicht ook veel risico genomen. De kans dat dit dus zal lukken is zo goed als nul of… je moet echt wel geluk gehad hebben.

 

Om rijk te worden moet je veel… geduld hebben.

Yep… geduld. Bakken van dat goedje mogen ze aan mijn deur komen uitstorten. Ik zal er immers veel van nodig hebben wil ik ‘rijk’ worden.

Bovenstaande toont ons dat we al goed vermogend moeten zijn of veel geluk moeten hebben. Voor de meesten onder ons zullen beide niet gelden. Doorgaans moeten we met kleinere bedragen starten en zullen we niet steeds geluk hebben ook.

Dat hoeft ook niet want met geduld kom je al een heel eind. Geduldig leren en lezen over de beurs en beleggen, geduldig je strategie bijschaven tot deze zeer goed voor je werkt, geduldig zijn met aankopen doen (niet snel je cash verbranden), geduldig zijn met verkopen (the trend is your friend), geduldig zijn om steeds opnieuw, bijna repetitief, te wachten op die aandelen en aandelenmarkten die de juiste signalen geven,…

Traag maar zeker gaat een slak vooruit. Geduldig blijft ze maar doorgaan. De ‘hoog-risico-zoekers’ raapt ze onderweg wel op.

Zal het altijd lukken om rijk te worden? Tuurlijk niet!

Moet het doel altijd zijn rijk te worden? Tuurlijk niet!

Kan het lukken? Zeker wel.

Is het doel niet eerder dat het plezant blijft? Uiteraard!

Is het doel niet eerder een extra spaarcentje, een appeltje tegen de dorst te vergaren? Dat is het zeker.

Ben ik hiermee dan te weinig ambitieus? Moet ik niet voluit voor dat rijk worden gaan? Ik denk het niet want velen proberen en falen in die race naar snelle rijkdom. De slak wint vaak de beursrace.

Ook al komt de slak tergend traag aan de eindmeet, ze komt tenminste aan de eindmeet.  Velen die via onverantwoord risico nemen snel rijk willen zijn halen de eindmeet nooit. Ja, ze scoren her en der al eens superwinsten en wanen zich dan al snel topbeleggers. Alleen houden ze dat zelden vol en zwijgen ze hun mislukkingen dood. Snel rijk wordt vaak snel spijt.

Financieel ga ik dus liever traag naar de hemel dan snel naar de hel. Oké, ik geef toe dat ik hier de tekst van het liedje ‘Goud’ van Bazart even heb aangepast.

Bij Bazart willen ze duidelijk ‘liever traag naar de hel dan snel naar de hemel’. Ik moet zeggen dat ik daar ook wel kan inkomen maar dat heeft dan niets met het financiële te maken.

 

Veel beurssucces en vooral…

… beleg veilig !

Geniet van je beursstrategie en de + in je rendement.

+

Wordt je graag op de hoogte gehouden van mijn beursinfo. Vul dan hieronder je mailadres in. Je wordt dan automatisch verwittigd wanneer nieuwe Rendement Plus beurstips verschijnen. Alvast bedankt !

Het bericht De beursslak wint verscheen eerst op Rendement Plus.

Link naar origineel artikel

Printen
Reacties zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde gebuikers.
«september 2021»
madiwodovrzazo
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910
Copyright 2021 by Beursbubbels
Back To Top