Close

Investeren in de S&P 500: slim beleggen met ETF’s 

SuperUser Account 0 0

Geschatte leestijd: 7 minutes

Investeren in de S&P 500: slim beleggen met ETF's
Beleggen in ETF’s wordt steeds populairder. Het is dan ook een uitstekende manier om een mandje aandelen te bezitten zonder hier veel tijd en kennis aan te moeten spenderen.  


De Verenigde Staten hebben de grootste en belangrijkste economie ter wereld. Ook heeft het land enkele van de belangrijkste beursindexen ter wereld zoals de NASDAQ, Dow Jones en S&P 500. Van deze 3 indexen vertegenwoordigt de S&P 500 vanwege zijn spreiding de Amerikaanse economie het beste. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel beleggers ervoor kiezen om via een S&P 500 ETF te investeren in deze index. 

In dit artikel bespreken we 3 belangrijke ETF’s die de S&P 500 volgen. We houden hierbij rekening met verschillende criteria. Bent u op zoek naar een online broker om ETF’s te h

ETF van de week: iShares Gold Producers UCITS ETF (IS0E)

SuperUser Account 0 0

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

iShares Gold Producers UCITS ETF (IS0E)

De iShares Gold Produces ETF biedt beleggers de mogelijkheid om deel te nemen in een breed spectrum van wereldwijde bedrijven die actief zijn in de exploratie en productie van goud. Met deze ETF kunnen beleggers op een eenvoudige manier in veel bekende bedrijven in de sector investeren, waaronder Newmont, Barrick Gold, Franco Nevada, Newcrest Mining en Kirkland Lake Gold. De huidige stijging van de goudprijs heeft de aandelen van goudmijnbedrijven aanzienlijk aantrekkelijker gemaakt. Deze ETF biedt mogelijk een interessant inhaalpotentieel voor beleggers die willen profiteren van de positieve ontwikkeling van de goudprijs.

Uitleg: De goudprijs staat momenteel rond een record en daarmee stijgen ook de winsten van bedrijven in de goudsector. De iShares Gold Mining ETF, die in veel van deze bedrijven belegt, zou na een korte adempauze ook weer kracht kunnen tonen. Beleggers die willen profiteren van de aanhoudend sterke prestaties van de goudprijs kunnen nu dus overwegen om een long positie op te bouwen in deze goudmijn ETF.

Set-up: Na de pullback naar de 20-dagenlijn wordt de ETF nu weer interessant. Een instap zou kunnen worden gemaakt na een uitbraak boven de recente top op EUR 15,35. Als bescherming zouden beleggers een stoploss onder de EMA-50 rond de EUR 14,90 kunnen overwegen.

Grafiek iShares Gold Producers UCITS ETF (IS0E)Lees meer

Kwartaalcijfers Tesla zetten EV-bouwer op verlies, brede markt sluit mild lager

SuperUser Account 0 0

Vicepresident Harris heeft voldoende afgevaardigden verzekerd in de stemming om de nominatie als Democratische presidentskandidaat te winnen op de Democratische conventie in Chicago van 19-22 augustus. Beleggers verwachten dat het beleid dat Kamala Harris voor ogen heeft een voortzetting zou zijn van het beleid van Joe Biden.

Amerikaanse aandelen handelden dinsdag voorzichtig vooruitlopend op de kwartaalcijfers van techbedrijven. De S&P 500 Index daalde dinsdag met 0,16% met een slot op 5.556 punten, de Dow Jones verloor 0,14% en sloot op 40.358 punten en de Nasdaq Composite zakte met 0,35% met een sluitingskoers van 17.997 punten. De Russell 2.000 kon een rally realiseren van 1,02% en een slotkoers van 2.243 punten. Op sectorniveau konden gisteren enkel de materialen- en financiële sector mild in de plus eindigen. Alle overige sectoren lieten verliezen optekenen met het grootste verlies voor de energiesector.

De markten kijken uit naar het PCE-deflatorrapport van vrijdag voor een update over de inflatieontwikkeling en mogelijke renteverlaging door de Fed. De PCE-deflator is de favoriete inflatiemaatstaf van de Fed. De consensus is dat de PCE-deflator voor juni zal dalen tot +2,4% op jaarbasis van +2,6% in mei, en de kern-PCE-deflator zal naar verwachting dalen tot +2,5% op jaarbasis van +2,6% in mei. Deze verwachte cijfers zouden nieuwe laagterecords van 3,25 jaar betekenen voor beide maatstaven, wat de Fed meer vertrouwen zou geven dat de inflatie zal blijven dalen richting het streefcijfer van +2%. Volgens de FedWatchTool wordt het gelijkhouden van de Amerikaanse rente op 31 juli geschat op een waarschijnlijkheid van 97,4%. Maar in september wordt de waarschijnlijkheid van een renteverlaging met 25 basispunten geschat op 93,6%.

www.cmegroup.com/markets/interest-rates/cme-fedwatch-tool.html, 24/07/2024

Blik op enkele aandelen

Tesla heeft in het tweede kwartaal 411.000 voertuigen geproduceerd en 444.000 voertuigen geleverd. De omzet kwam op $25,5 miljard te liggen wat een groei is van 2% jaar over jaar. Het netto-inkomen kwam uit op $1,5 miljard. Desondanks is de gemiddelde verkoopprijs van Tesl

RSS
1345678910Laatste
Copyright 2024 by Beursbubbels
Back To Top