Close

De 0 DTE optiestrategie, interessant of te gevaarlijk?

SuperUser Account 0 3

0 DTE optiestrategie
Opties met een looptijd van 0 dagen
De 0 DTE optiestrategie is een speculatieve strategie waarbij een trader opties koopt en verkoopt die dezelfde dag aflopen. Het doel van de strategie is om snel winst te maken door te profiteren van de snelle, of juist het uitblijven, van prijsbewegingen die zich voordoen wanneer opties dicht bij de vervaldatum komen.

Na het lezen van dit artikel weet u precies wat de strategie is, wat hij inhoudt en wat de gevaren en kansen zijn. Als u op zoek bent naar een broker waar u 0 DTE opties kunt verhandelen, klik dan hier.

De 0 DTE optiehandelsstrategie vereist dat een handelaar snel beslissingen neemt en actief de marktbewegingen volgt. Omdat de tijd om te handelen beperkt is, is deze strategie alleen geschikt voor actieve handel. Deze strategie is daarom vooral geschikt voor ervaren traders die bereid zijn om risico’s te nemen en die de markt nauwlettend in de gaten kunnen houden.

Wat houdt de 0 DTE strategie in?

De 0 DTE staat voor 0 days to expiration. Dat wil zeggen dat de trader opties met een vervaldatum van diezelfde dag verhandelt. Dit kan worden gedaan door de optie te verkopen tegen een hogere prijs dan de aankoopprijs. Ook door te wachten tot de optie verloopt en de volledige waarde ervan te verzilveren kan men winst maken. De opties met een vervaldatum van dezelfde dag zijn doorgaans minder waard. Dat zorgt ervoor dat het risico van deze strategie hoog is en dat verliezen snel kunnen oplopen.

Door de hoge hefboom en lagere kapitaalvereisten

Canadese centrale bank zet beurs op verlies en Europa opent rood

SuperUser Account 0 5

De rendementen op Amerikaanse staatsobligaties stegen gisteren, wat resulteerde in een verkoopdruk op de Amerikaanse aandelenindices. Het rendement op 10-jarige staatsobligaties steeg met 3,74%, terwijl het rendement op 2-jarige staatsobligaties met 1,72% steeg. De onverwachte renteverhoging van de Canadese centrale bank met 0,25% zorgde ervoor dat het rendement op veel staatsobligaties steeg. De marktverwachtingen dat de Fed de rente met 0,25% zal verhogen, stegen gisteren van 22% naar 31% na de onverwachte renteverhoging van de Canadese centrale bank. Verschillende blue chip aandelen stonden onder druk, zoals Visa (-1,29%), Microsoft (-3,09%) en Salesforce (-3,35%).

De stijgende yields hadden vooral een sterke impact op technologie-aandelen. De Nasdaq 100 daalde met 1,81% tot 14.295 punten. De grootste dalers binnen de index waren Datadog (-8,08%), Lucid Group (-7,25%) en Intuit (-5,82%). Ook de S&P 500 index verloor terrein, met een afname van 0,38% en een slotkoers van 4.268 punten. De Dow Jones wist zich daarentegen beter staande te houden en liet een stijging van 0,31% zien, met een slotkoers van 33.672 punten.

Ten slotte waarschuwde Janet Yellen gisteren voor problemen in de commerciële vastgoedsector. Ze gaf aan dat hoge rentetarieven en de trend van steeds meer thuiswerken hieraan ten grondslag liggen.

Blik op Azië en Europa

Het Japanse BBP is naar boven bijgesteld. Aanvankelijk werd een groei van 1,6% verwacht, maar nu blijkt dat de groei in het eerste kwartaal 2,7% bedraagt. De stijging is voornamelijk te danken aan hogere bedrijfsuitgaven van Japanse bedrijven. Dit zou mogelijk de aandacht van beleggers die geïnteresseerd zijn in de Aziatische markt kunnen verschuiven van Chinese aandelen naar Japanse aandelen. Vandaag daalt de Nikkei met 0,97%, terwijl de Hang Seng-index en de Shanghai Composite respectievelijk met 0,33% en 0,71% stijgen.

In Europa sloten alle beurzen gisteren lager. De BEL 20 en de AEX verloren respectievelijk 0,18% en 0,08%.

ETF van de week: Xtrackers FTSE Vietnam Swap UCITS ETF (XFVT)

SuperUser Account 0 4

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xtrackers FTSE Vietnam Swap UCITS ETF (XFVT)

Met de Xtrackers Vietnam ETF kunnen we deelnemen aan de prestaties van Vietnamese bedrijven. De dividendinkomsten in het fonds worden herbelegd. De ETF volgt de FTSE Vietnam Index, waardoor we toegang hebben tot bedrijven met een brede dekking van de Vietnamese aandelenmarkt. Na een daling aan het begin van het jaar bewoog de ETF zijwaarts. Er werd een hardnekkige weerstandszone ingesteld in de buurt van 25,40 euro.

Uitleg: Vietnam wordt steeds meer de uitgebreide werkbank van China. Maar ook bedrijven uit andere landen investeren in Vietnam om zich minder afhankelijk van China te maken. Grote bedrijven verplaatsen steeds meer productie van China naar Vietnam. Concurrerende kosten, jonge werknemers en stimuleringsprogramma’s van de overheid ondersteunen de groei. Afgelopen vrijdag slaagden de stieren erin om boven de 25,40 euro uit te breken. Dit activeerde een koopsignaal.

Set-up: Omdat het koopsignaal al is getriggerd, zou men direct een positie kunnen openen in de XFVT ETF. De trade zou kunnen worden afgedekt na de instap onder de EMA-20.

Lees meer
RSS
1345678910Laatste
Copyright 2023 by Beursbubbels
Back To Top