Close
Inspiratiepartner Rendemenplus
/ Categorieën: Rendementplus

Hoop doet leven, alleen… op de beurs bestaat veel valse hoop

Hoe kan ik mijn beursstrategie verbeteren? Waar kan ik het risico verlagen? …
Via een beursquote en wat korte uitleg wil ik graag mijn bevindingen met jullie delen.

Vandaag dacht ik na over volgende quote…

 

"Hoop doet leven, alleen... op de beurs bestaat veel valse hoop"

                     Geert | Rendement Plus

 


Beleggers zijn een speciale soort. Ze zijn van de hoopvolle soort, ze hopen voortdurend.

Het begint reeds bij de aankoop van hun aandelen. Ze hopen dat ze een winnaar vast hebben. Meer kan een belegger ook niet doen dan dat hopen. Er is immers geen enkele garantie dat er ook daadwerkelijk winst zal zijn.

Als er dan winst is hopen ze verder. Ditmaal hopen ze op nog meer winst. Ze hopen dan hun aandelen verder blijven stijgen. Meer stijgen is meer winst (als men tijdig verkoopt tenminste).

Maar hey, … beleggers zijn doorwinterde positivo’s want zelfs als hun aandelen de eerder gemaakte winst terug afgeven, dan opnieuw gaan ze hopen. Nu is het misschien al hopen op een mirakel maar alleszins is het hopen. Hopen dat de eerder verloren gegane winst (geheel of gedeeltelijk) teruggenomen kan worden zodat er uiteindelijk toch nog met een positief resultaat kan verkocht worden.

En ja hoor, … zelfs wanneer de aangekochte aandelen meteen (of na enige tijd) op verlies noteren gaan beleggers alweer hopen. Nu uiteraard dat alles nog goed komt en dat er minstens breakeven kan verkocht worden. Laat ons hopen dat er zelfs nog met winst kan verkocht worden.

Weet je dat er ontelbaar veel beleggers zijn die aandelen in portefeuille hebben (niet zelden al vele jaren tot zelfs tientallen jaren) die op een verlies staan van ergens tussen de -80% en -99,99%. Veel van die beleggers hebben voor die aandelen terecht alle hoop opgegeven, dat geef ik toe, maar wees gerust zelfs in die groep zitten nog steeds beleggers die hopen dat het nog allemaal goed zal komen. Laat ik zeggen dat hopen dan al heel lang naïviteit is geworden.

Beleggers en hopen, wat is dat toch steeds. Ik hoop echt dat ze in de toekomst wat meer aandacht schenken aan hoe ze grote, problematische verliezen kunnen vermijden. Meer vooraf nadenken en ten gepaste tijde actie ondernemen zal meer opbrengen dan al dat hopen. Maar goed, ik sluit af met nog een quote.

 

Mocht ik hoop kunnen verkopen, ik verkocht het aan beleggers

(het zou een zeer lucratieve business zijn 😉)

                               Geert | Rendement Plus

+
Veel beurssucces en vooral

… beleg veilig!

Geniet van je beursstrategie en
 de + in je rendement.
Vriendelijke beursgroet,
Geert
+

 

Wordt je graag op de hoogte gehouden van mijn beursinfo. Vul dan hieronder je mailadres in. Je wordt dan automatisch verwittigd wanneer nieuwe Rendement Plus beurstips verschijnen. Alvast bedankt !

 

                                                                                                                                                                                    

Het bericht Hoop doet leven, alleen… op de beurs bestaat veel valse hoop verscheen eerst op Rendement Plus.

Printen
Reacties zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde gebuikers.
Copyright 2021 by Beursbubbels
Back To Top