Close

Europa opent hoger na knalgroene beursweek

SuperUser Account 0 0

Vorige week vrijdag zaten de Amerikaanse aandelenbeurzen stevig in de lift. Na drie rode weken grepen de stieren hun kans. De S&P 500 index eindigde 3,06% hoger op 3.911 punten en de Nasdaq wist 3,34% bij te schrijven bij een slot op 11.607 punten. Over de gehele week wist de S&P met 6,5% te stijgen en de Nasdaq eindigde zelfs 7,5% hoger. Voornamelijk de daling van de rentes op de obligatiemarkten leek de kooplust van beleggers aan te wakkeren.

Tegelijkertijd lijkt de daling van de olieprijzen de markt ook wat ademruimte te geven. In de afgelopen twee weken is de olieprijs met ruim 15% gedaald, naar het laagste punt sinds medio mei. De daling van de olieprijs is belangrijk voor het inflatiecijfer.

Voorbeurs staan de futures vrijwel vlak. Op de agenda staan cijfers over de duurzame goederenbestellingen en de voorlopige huizenverkopen. Op woensdag zullen zowel Fed-voorzitter Jerome Powell als ECB-president Christine Lagarde spreken tijdens een paneldiscussie van de ECB in Portugal. Mogelijk krijgen beleggers deze week te maken met verhoogde volatiliteit aangezien het einde van de maand en het kwartaal nadert. Vermogensbeheerders zullen vanwege al het koersgeweld mogelijk hun portefeuilles willen herbalanceren.

China knalgroen en Europa opent licht hoger

Na een sterke dag op vrijdag hebben ook de Aziatische beurzen vandaag een mooie stijging laten zien. De Hang Seng index steeg met ruim 2% en de Japanse Nikkei wist 1,4% hoger te sluiten. Voornamelijk Chinese tech deed het goed. De Hang Seng Tech index steeg met ruim 4%. De koers van Alibaba steeg met 3,95%, terwijl Meituan met ongeveer 3,8% omhoogging. Tencent verloor echter 1,51%, nadat bekend werd dat Prosus aandelen Tencent wil verkopen om zijn aandeleninkoopprogramma te financieren.

De futures in Europa wijzen op een hogere start van de week. De AEX is stevig opgeveerd, maar technisch zijn er nog veel zware obstakels te nemen. Later deze ochtend verschijnt er een nieuwe uitgebreide technische analyse over de AEX.

Lees meer

Welke ballon gaat op tijdens inflatie?

Inspiratiepartner Spaarvarkens 0 9
En welke niet... Cash geld wordt natuurlijk minder waard in tijden van inflatie. De bekende hedgefund manager Ray Dalio mag in deze tijden dan ook zijn bekende zinnetje bovenhalen: “Cash is trash”. Dat is al één ballon die we van ons lijstje kunnen schrappen.  Wat met Goud? Goud wordt dan weer wel gezien als een ...

Zomercursus beleggen op je eigen tempo!

Inspiratiepartner Spaarvarkens 0 15
De beurzen zakken, hoera! Ervaren beleggers weten dat je dan de basis legt voor de extra winsten van later. Het is dus niet te laat om te starten met beleggen. Maar begin er niet halsoverkop aan. Volg eerst een cursus die je in alle rust een goede achtergrond biedt. De zomer geeft je daarvoor wellicht ...
RSS
1345678910Laatste
Copyright 2022 by Beursbubbels
Back To Top