Close

Belegger blijft optimistisch & inflatie van 2,5% verwacht

SuperUser Account 0 6

De Nasdaq Composite steeg gisteren met 0,90% naar 16.091 punten en nadert zijn vorige intraday record uit 2021, maar sloot gisteren alvast op het hoogste niveau ooit. Met een stijging van 0,52% tot 5.096 punten deed de bredere S&P 500 index het iets minder goed. Grote stijgingen zagen we namelijk voornamelijk bij technologie-aandelen zoals Amazon (+2,08%), Nvidia (+1,87%) en Alphabet (+1,71%). Andere sectoren zoals healthcare en consumentengoederen lieten juist veel rocde cijfers zien.

De winsten op donderdag volgden nadat nieuwe inflatiegegevens toonden dat de persoonlijke consumptie-uitgaven (exclusief voedsel en energie), de favoriete maatstaaf van de Federal Reserve, met 0,4% steeg in januari, conform de verwachtingen.

De regionale bank New York Community Bancorp kende een forse daling van 20% in de nabeurshandel, nadat de bank een managementwijziging aankondigde en problemen met interne controles openbaarde. Het aandeel is al met meer dan 50% gedaald in 2024.

Aandelen van Dell Technologies stegen juist met meer dan 18% in de nabeurshandel, nadat het technologiebedrijf beter dan verwachte resultaten voor het vierde kwartaal rapporteerde. Dell toonde ook sterke vraag naar zijn kunstmatige intelligentie servers. Financieel directeur Yvonne McGill verklaarde dat het bedrijf zijn jaarlijkse dividend met 20% verhoogt naar $ 1,78 per aandeel, wat zij beschouwde als een “bewijs van ons vertrouwen in het bedrijf.”

Grafiek S&P 500 index uit TWS

Terugblik op februari maand

Gisteren sloten de Amerikaanse beurzen hun vierde opeenvolgende winstgevende maand af op de beurs. Het optimisme van de afgelopen maanden werd gestimuleerd door toenemend enthousiasme rondom kunstmatige intelligentie en de hoop op renteverlagingen. De Nasdaq was de beste performer in februari met een winst van 6,1%. De S&P 500 steeg met 5,2%, terwijl de Dow met 2,2% toenam.

Bitcoin realiseerde een sterke rally in februari, met een stijging van bijna 45% tot boven de $62.000. Dit was de beste maan

Beleggen in geldmarktfondsen

SuperUser Account 0 8
Beleggen in geldmarktfondsen
In het huidige tijdperk van hoge(re) rentes, kunnen geldmarktfondsen een interessante optie zijn voor zowel beginnende als ervaren beleggers.

Deze fondsen staan bekend om hun lage risicoprofiel en stabiliteit, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor hen die (tijdelijk) een veiligere beleggingsoptie zoeken.

Dit artikel verkent de ins en outs van beleggen in geldmarktfondsen, hun werking, voordelen, risico’s, en hoe ze passen in een gediversifieerde beleggingsportefeuille.

RSS
1345678910Laatste
Copyright 2024 by Beursbubbels
Back To Top