Close

Europese beurzen hoger van start

SuperUser Account 0 7

De Amerikaanse aandelenbeurzen waren gisteren niet vooruit te branden. Na een aantal sterke handelsdagen namen beleggers duidelijk even een adempauze. Bij gebrek aan richtinggevend nieuws sloot de S&P 500 zo’n 0,30% lager op 3.900 punten. De Nasdaq deed het met een verlies van 0,72% een stuk slechter. Voornamelijk het herstel van de rente zorgde ervoor dat groeiaandelen het moeilijk hadden. Ondanks het flinke herstel van afgelopen week liggen de beurzen er nog altijd slecht bij. De S&P 500 is in het 2e kwartaal met bijna 14% gedaald, wat het slechtste kwartaal sinds Q1’2020 zou zijn.

Ondertussen vragen beleggers zich natuurlijk af of dit wederom een bearmarket rally is of dat de bodem gezet is. Veel daarvan zal afhangen van de ontwikkeling van de inflatie, de economie en het monetaire beleid. De vrees voor een recessie is de laatste tijd flink toegenomen, doordat de Fed probeert de stijgende inflatie te bestrijden met agressieve renteverhogingen. Vandaag verwerken beleggers het consumentenvertrouwen in juni en de huizenprijzen van april.

Voorbeurs staan de futures in New York tot 0,47% in het groen. Medio juli gaat het kwartaalcijferseizoen weer van start. Nike kwam gisteravond al met de resultaten en die werden niet goed ontvangen. Het aandeel Nike daalde in de nabeurs-handel met bijna 3%, ondanks dat het sportkledingbedrijf de winst- en omzetverwachtingen voor het fiscale vierde kwartaal wist te overtreffen.

Azië omhoog en Europa herstelt

In Azië zijn de meeste beurzen in het groen gesloten. De Nikkei en Hang Seng index eindigde beide bijna 0,7% hoger. Er is weinig richtinggevend nieuws, maar ook in Europa gaan de beurzen hoger van start. Zojuist werd bekend dat het Duitse consumentenvertrouwen opnieuw is gedaald tot een nieuw dieptepunt, nu de stijgende inflatiedruk zijn tol blijft eisen van de consument.

Verder zijn beleggers zijn benieuwd of ECB-president Lagarde nog wat interessants heeft te melden tijdens een bijeenkomst in Portugal. Ondertussen zien we de olieprijzen langzaam weer herstellen, wat mogelijk bij ka

TA van Edward Loef – Technologie terug in de belangstelling

SuperUser Account 0 6

Een subtiele verbetering in de Europese technologiesector trekt vandaag speculatief de aandacht naar Prosus en ASML Holding.

DJ Stoxx 600 Europe Technology sector (SX8P) vanaf eind juni 2021 + relatieve sterkte tov Stoxx-600

DJ Stoxx 600 Europe Technology sector (SX8P) vanaf eind juni 2021 + relatieve sterkte tov Stoxx-600 | TA Loef

Op vrijdag 17 juni jongstleden sloot de DJ Stoxx 600 Europe Technology sector (SX8P) op een nieuw dieptepunt dit jaar de handelsweek af. Het dieptepunt eindigde onder het laagste koersniveau van mei dit jaar, dus onder een indexstand 560,83. Vorige week herstelde de technologiesector zich weer boven de bodem van mei dit jaar. Patroontechnisch kan er sprake zijn van een mislukte neerwaartse uitbraak (= ‘bear trap’). Dit is het spiegelbeeld van de mislukte opwaartse uitbraak. Een ‘bull trap’ deed zich voor in november vorig jaar. Positief is de opwaartse uitbraak boven de dalende weerstandslijn van de relatieve sterkte ten opzichte van de brede Europese aandelenindex (SXXP). Komende dagen wordt de dalende trendlijn in de koersgrafiek een technisch aandachtspunt.

Prosus op dagbasis + 200-daags simpel gemiddelde

Prosus op dagbasis + 200-daags simpel gemiddelde | TA LoefLees meer

Vertical spreads: de call spread en put spread

SuperUser Account 0 7

Optiehandelaren kopen bijna nooit losse call of put opties. Zij maken vaak gebruik van spreads. Wilt u inspelen op een stijging of daling middels call of put opties? Dan is het innemen van een vertical call spread (in het geval van een stijging), of een vertical put spread (in het geval van een daling) vaak een beter idee dan een losse call optie of put optie.

In dit artikel gaan we dieper in op de vertical spreads (call spread en put spread). We bespreken de theorie en maken met een praktisch voorbeeld duidelijk waarom deze strategie vaak meer rendabel is dan het kopen van een losse optie.

De vertical call spread als optiestrategie

Een optiebelegger kan een vertical spread gebruiken om in te spelen op een verwachte beweging van de onderliggende waarde. Deze optiecombinatie bestaat uit gekochte en geschreven opties. Speelt u in op een stijging, dan gebruikt u een vertical call spread (bull spread).

Hieronder vindt u een voorbeeld van een vertical call spread. In dit voorbeeld worden de volgende transacties uitgevoerd:

  • Koop: calloptie $ 40
  • Verkoop: calloptie $ 45
Vertical call spread | Vertical spreads: de call spread en put spread

Deze strategie wordt met name gebruikt wanneer men een stijging in de onderliggende waarde verwacht. Omdat voor de vertical call spread een optiepremie wordt betaald, is het zaak dat het een stijging van formaat is. Indien de onderliggende waarde nauwelijks beweegt, is deze strategie over het algemeen verlieslatend.

Uitleg vertical call spread

Door het combineren van opties neemt zowel de investering als het risico tegen de optiegrieken af. Bij de inname van een vertical call spread staan de maximale winst en het maximale verlies vast, waardoor u vooraf weet welk risico u loopt. Bekijk hier een duidelijke uitleg over de optiegrieken.

Voor de constructie hierboven wordt $ 2 aan premie betaald, waardoor de break-even prijs op $ 42 ligt. Wanneer onder de $ 40 wordt geëxpireerd verliezen we onze inleg, omdat beide opties waardeloos aflopen.

In dat geval is het totale verlies $ 200. Dit is tevens het maximale verlies van deze constructie. Wanneer u een losse put optie van $ 40 koopt, betaalt u $ 5 premie. Uw maximale verlies bedraagt dan $ 500 in plaats van $ 200.

Expireert de koers van de onderliggende waarde boven de $ 42, dan levert de positie geld op. Deze winst is echter gemaximalis

RSS
1345678910Laatste
Copyright 2022 by Beursbubbels
Back To Top