Close

Aandeel Care Property Invest draagt zorg voor uw portfolio

SuperUser Account 0 0

De koers van het aandeel Care Property Invest staat nog steeds 25 procent onder zijn hoogste punt dat het behaalde net voor de coronacrisis. Nochtans is het dividend sindsdien met 4 procent opgetrokken en zijn de winsten uit kernactiviteiten het afgelopen jaar met 17,5 procent gegroeid. Ze hebben ten slotte geen huurachterstand opgelopen door de wereldwijde crisis en hun bezettingsgraad is nog steeds 100 procent. Wat maakt het aandeel Care Property Invest interessant?

In dit artikel komt u meer te weten over de volgende onderwerpen:

Aandeel Care Property Invest | Koers Care Property Invest

Het aandeel Care Property Invest

Care Property Invest is een Belgisch en beursgenoteerd vastgoedbedrijf dat gespecialiseerd is in vastgoed voor senioren en mensen met een beperking. Care Property Invest is een gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV). Dit wil zeggen dat ze onderworpen zijn aan een strikte wetgeving die ervoor moet zorgen dat aandeelhouders en andere stakeholders beschermd worden. Dit statuut biedt beleggers de garantie dat ze investeren in een gediversifieerde vastgoedportfolio met een efficiënte kostenstructuur.

In 1995 werd Care Property Invest opgericht op vraag van de Vlaamse Regering. Op dat moment werd de zorgvastgoed investeerder ‘Serviceflats Invest’ genoemd. Het plan was om 2000 serviceflats te ontwerpen en te bouwen verspreid over Brussel en het Vlaamse Gewest. Tegen 2014 was de overheidsopdracht afgerond. Vanaf dat moment begon de vastgoedinvesteerder zich te specialiseren in woonzorgcentra en woningen voor mensen met een beperking. Om deze strategiewijziging te onderstrepen, veranderde Serviceflats Invest hun naam naar het huidige Care Property Invest zoals wij het nu kennen.

Momenteel is de geografische verdeling van het aantal wooneenheden in de portfolio van Care Property Invest als volgt:

  • 69 procent van de wooneenheden zijn gelegen in Vlaanderen;
  • 12 procent van de wooneenheden zijn gelegen in Brussel;
  • 8 procent van de wooneenheden zijn gelegen in Wallonië;
  • 8 procent van de wooneenheden zijn gelegen in Nederland;
  • 1 procent van de

Aandeel Bekaert: kan het blijven presteren?

SuperUser Account 0 0

Het aandeel Bekaert zat de afgelopen jaren in een sleur, maar het aandeel vertoonde onlangs veelbelovende tekenen van een ongelooflijk herstel. Het aandeel Bekaert is sinds het dieptepunt van maart 2020 met maar liefst 130 procent gestegen. Het aandeel Bekaert bereikte onlangs 30 euro, een prijs die sinds begin 2018 niet meer is gezien.

De onderwerpen die worden besproken:

Aandeel Bekaert | Koers Bekaert | Beleggen in Bekaert

Aandeel Bekaert

Koers aandeel Bekaert

Het Bekaert aandeel heeft de voorbije 20 jaar een volatiel parcours afgelegd. Van 2002 tot 2008 apprecieerde het aandeel Bekaert een koele 200 procent. Het aandeel bleef niet gespaard van de financiële crisis van 2008, het verloor 70 procent van zijn waarde.

Het aandeel Bekaert kende echter zijn meest succesvolle jaren na de financiële crisis. Het apprecieerde meer dan 630 procent van 2009 tot begin 2011. De Europese schuldencrisis maakte een einde aan het succes van het aandeel. Het aandeel Bekaert daalde toen met 80 procent. Sindsdien heeft het aandeel het hoogtepunt van 2011 niet meer kunnen bereiken.

Het aandeel Bekaert herstelde zich sinds het dieptepunt van maart 2020 met 130 procent. Het zit momenteel 30 procent onder het hoogtepunt van 2017. Het aandeel lijkt echter veel hoger te gaan, het economisch herstel na het coronavirus is iets waar Bekaert enorm van kan profiteren. Dit denkproces is duidelijk zichtbaar op de grafiek van het aandeel Bekaert.

Aandeel Bekaert | Koers Bekaert | Beleggen in Bekaert Lees meer

TA van Edward Loef – Reis en recreatiesector veert op

SuperUser Account 0 1

Naarmate de ‘vaccinatie-tsunami’ ter bestrijding van het coronavirus dichterbij komt, zien beleggers weer brood in de reis- en recreatiesector.

DJ Stoxx Europe 600 Travel & Leisure vanaf 2017 op weekbasis + relatieve sterkte t.o.v. Stoxx600

DJ Stoxx Europe 600 Travel & Leisure

Aandelenbeleggers hebben de reputatie opportunistisch in het leven te staan. Met een positieve blik gericht op de toekomst anticiperen beleggers op een terugkeer van de vertrouwde vrijheden van voor het coranatijdperk. Sinds begin april 2020 blijkt de Europese reis- en ontspanningssector weer teruggekeerd op het netvlies van de investeerders. De stijging van de koerswaarderingen in de Travel en Leisure sector is vanaf augustus zelfs sterker dan het breder terugkerende vertrouwen (zie roze relatieve sterkte ten opzichte van de DJ Stoxx 600 index). Alle ellende wordt vergeten zodra de koers-toppen van het afgelopen jaar binnenkort worden gepasseerd. Of geldt spoedig ‘het bezit van de zaak is het einde van het vermaak?’

Air France-KLM maakt een ‘technische doorstart’ na een consolidatiefase

Air France-KLM koersgrafiek

Het aandeel Air France-KLM geeft deze week het goede voorbeeld in de AMX-index dankzij een koerssprong van bijna 8%. De koersstijging vandaag uit een symmetrische driehoekformatie wordt beschouwd als een spreekwoordelijke nieuwe vlucht naar voren. Het koersdoel wordt becijferd rond € 7,50 op basis van het halfmast bullish vlagpatroon in de afgelopen maanden. Het is gebruikelijk om na deze adempauze een nieuwe rally overeenkomstig het technisch beeld van november 2020 in te zetten. U kunt nog ‘boarden’ tegen een aantrekkelijk instaptarief voordat straks iedereen over elkaar heen buitelt om erop uit te gaan.

TRIPADVISOR (TRIP) vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Trip Advisor koersgrafiek

Binnenkort lijkt de wereld er weer op uit te kunnen en mogen trekken om steden en andere bezienswaardige plekken te bezoeken. De opwaartse versnelling in het aandeel TripAdvisor (TRIP), genoteerd aan de Nasdaq, toont immers rallies waarbij de correcties keurig worden opgevangen bij gepasseerde koerstoppen. De afstand tussen de beurskoers en de afgeleide 20-/120-daags gemiddelden wordt opnieuw weer groter. Dat duidt op een aanzwellend vertrouwen in betere tijden op komst in de reisbranche. Stap voor stap worden voormalige weerstanden gepasseerd. Gunstigere fundamentele nieuwsberichten zullen ongetwijfeld in de komende weken/maanden nog volgen.

RSS
1345678910Laatste
Copyright 2021 by Beursbubbels
Back To Top