E-mailadres: Wachtwoord: Wachtwoord vergeten?
Sluiten
Scalping deel 1

Stap nummer 1 is het observeren van de opening. Wij kijken naar de hoogste en laagste prijs die gedurende het eerste uur op het bord komt. In de meeste gevallen zullen aandelen voor de rest van de dag binnen deze zone heen en weer schuiven en soms zal de index uit dit kanaal schieten en een uitbraak naar boven of beneden forceren. Als dat lukt dan zal de uitbraak snel gebeuren, zo hebben we doorheen de jaren geleerd. Let wel, beste vrienden, het hoeft zo niet te gaan, maar er zit en zeker patroon in het blijkbaar doelloos geschuifel.
Wat doen we? Stel dat we merken dat de S&P in het eerste uur van de handel beweegt tussen 1300 en 1310. Na dat uur zien we dat de index rond de 1310 blijft hangen. Wat kan er gebeuren? Ofwel komt er een terugval owel een uitbraak. Je kan op het eerste fenomeen wedden door een inverse ETF te kopen of je koopt een long ETF omdat je denkt dat er een uitbraak komt.
Hoe te beslissen?

Wij vonden 4 indicaties die ons kunnen helpen om een beslissing te nemen.
Er is de Philadelphia Bank Index ($BKX). Financiële waarden neigen de markt te leiden. Als deze index met financiële waarden sterk presteert - in de mate dat de stijging van deze index groter is dan de S&P500- dan verhogen de kansen op een uitbraak. Mocht de BKX zich echter zwakker gedragen dan de rest van de markt, dan is de kans op een terugval groter.
Hoe te meten? Neem de ratio waarbij je de BKX deelt door de S&P500. Stijgt deze ratio dan is de sector sterker, anders de markt.

Trading Index (TRIN). Dit is een momentum indicator die de koop en verkoopdruk in de markt meet. Als de TRIN op 1 staat dan is de stand neutraal. Koop- en verkoopdruk houden elkaar in evenwicht. Lager dan 1 houdt in dat koopdruk overheerst, boven de 1 geeft aan dat verkoopdruk domineert.
Als de S&P500 uit zijn openingskanaal wil breken dan moet er koopdruk zijn. Een TRIN lager dan 1 bevestigt dit.