E-mailadres: Wachtwoord: Wachtwoord vergeten?
Sluiten

komt goed icoontje blogBeste vrienden, de bijbestelde pins t.v.v. het project van dr. Luc Colemont (vzw stopdarmkanker) zijn zopas geleverd. Volgende week dinsdag worden ze naar jou thuis verstuurd. Bedankt voor het opgebrachte geduld ! Nieuwe bestellingen kunnen nog steeds, want er zijn terug voldoende pins beschikbaar.

Nogmaals super bedankt voor jullie warm hart ! Geniet van het mooie paasweekend !

BB-643 : problemen bij Bpost

Wegens informaticaproblemen kon Bpost gisteren de zending van BB niet verwerken, waardoor het nummer van deze week een dag later zal besteld worden. Uiteraard is het nummer via je persoonlijke toegangscodes vandaag wel digitaal te lezen op de BB-website.

Initiatiecursus opties zondag 24 februari = volzet !

opties blog  De bijkomende cursus initiatie opties in februari is volzet en wordt hierbij toegesleuteld. Je kan je altijd opgeven voor toevoeging aan de watchlist, dan word je als allereerste in kennis gesteld van een eventuele eerstvolgende nieuwe sessie. 

Aan wie zinnens was om naar mijn voordracht in Asse te komen die vanavond was voorzien was om 19.30 uur : ik zal daar NIET zal aanwezig zijn : ik zit namelijk opgeschept met een zware longontsteking. Ik hield er aan om je hiervan ook zelf op de hoogte te brengen.      

Er is wel een boeiende vervanger-spreker voorzien, namelijk Patrick Verelst, afgevaardigd bestuurder VFB.

Optiezondag 3 februari 2019 = volzet !

Bij deze laat ik je weten dat de optiedag van 3 februari volzet is. Je mag steeds je belangstelling blijven doorgeven, dan word je  als eerste gecontacteerd indien er een nieuwe datum zou voorzien worden. Bedankt voor de (terechte) interesse en geniet nog van deze zondagavond ! 

Mededeling : BB-633 zit op de post !

Gisteren kon het BB-nummer 633 niet verzonden worden wegens het feit dat ik wegens een post-staking voor gesloten deuren stond bij het afgiftekantoor. Vandaag is dat wel gelukt, maar het is niet gegarandeerd dat je ook reeds morgen het nummer in de bus zal hebben. Wees dus aub niet boos op je postbode ! Uiteraard kan je het nummer vandaag wél online lezen via uw persoonlijke codes. Het nummer  gaat o.a. uitgebreid over een nieuwe beursintroductie op de Brusselse beurs : Sequana. Ik hoop dat vanaf volgende week weer alles normaal zal verlopen bij Bpost.

Boekenbeurs 10 november : slaapproblemen ?

BeursBubbels steunt steeds zijn aangesloten abonnees in het ontwikkelen van ondernemersschap of het steunen van interessante projecten. Een permanent initiatief dat ik destijds hieromtrent heb genomen is de volledig gratis sensibilisatiedienst BB2BB.

Floris Wouterson is al jarenlang BB (+ SpeedBubbels) lezer en is een expert in slaapproblemen. Het verheugt me dan ook dat hij al zijn ervaringen en tips ook meedeelt via een boek. Zo heeft iedereen er iets aan. De publicatie kent veel succes en het verheugt me dan ook dat Floris een forum heeft gekregen bij uitgever Lannoo om op zaterdag 10 november 2018 ( Lannoo/ oranje zaal/ 15:30 uur) een spreekbeurt te geven.

Ik wens Floris veel succes zaterdag. En als jij op 10 november toevallig op de Boekenbeurs zou aanwezig zijn, ga dan als BB-soulmate Floris zeker eens goeiedag zeggen en een hart onder de riem steken. Hij zal het ongetwijfeld heel erg appreciëren. BB= beleggen met een hart !

Bij deze laat ik je weten dat de bijkomende optiedag van 2 december volzet is. Je mag steeds je belangstelling blijven doorgeven, dan word je  als eerste gecontacteerd indien er een nieuwe datum zou voorzien worden (sowieso ten vroegste feb/maart 2019). Bedankt voor de (terechte) interesse en geniet van deze mooie nazomerdag ! 

Geron Corporation : Janssen stopt !

Ik hield er aan om je meteen heet van de naald de beslissing van Janssen mee te delen. Geron heeft zopas bekendgemaakt dat Janssen de stekker er uit trekt. Dit is niet omwille van tegenvallende resultaten maar (dixit het PRbericht) omwille van een interne strategische evaluatie van prioriteiten binnen de pijplijn van Janssen. Zoals je beseft is dit het slechtste scenario voor Geron en de koers zal dan ook vandaag de dieperik ingaan. Er komt straks nog een persconferentie waar alles wordt toegelicht. Geron zegt wel dat het door zal gaan met de MDS-studie fase-3 en dat de studie met MF zal worden besproken met wetenschappers en de FDA.

Al bij al: heel droevig nieuws op deze zonnige dag. Uiteraard in BB van volgende week geef ik meer commentaar en duiding over de toekomst van Geron. Het is nog te kort dag om nu al meteen een nieuwe grondige evaluatie te geven. Hopelijk brengt de persconferentie veel meer details en inzicht. Tot volgende week dinsdag !

Geron : recente ontwikkelingen !

In de BB-624 die je dinsdag ontvangt heb ik een nieuwe update gedaan over Geron. Echter, de commotie rond Geron is vrijdag in alle hevigheid losgebarsten en de ontwikkelingen stapelen zich in razend tempo op, zodat mijn mailbox overspoeld wordt met vragen die ik niet allemaal individueel kan beantwoorden. Daarom een heel kort overzicht met de naar mijn mening juiste toedracht van hoe deze nieuwe berichten en feiten te interpreteren. Ondertussen blijft de update die je dinsdag zal lezen – ook al is die ondertussen al wat achterhaald door nieuwe feiten en ontwikkelingen - volledig overeind qua duiding.

Vooreerst dit : ik krijg vele vragen rond concreet advies rond winstname of het beschermen via puts. Ik kan daar echter niet op ingaan. Het is me trouwens verboden door FSMA.

Topic 1 : Janssen heeft een vacature uitgeschreven voor een ‘price manager’ voor haar Europese bloedkankerplatform Imbruvica. Imetelstat wordt hierbij expliciet vernoemd en mee aan gekoppeld. Johnson & Johnson heeft meteen gereageerd dat deze vacature los staat van de licentiedeal met Geron. Uiteraard moeten ze zo reageren, want er dreigen class action suits. Het is duidelijk dat J&J zeker niet opgezet zal zijn met de manier en de specifieke details waarop deze vacature in de markt is gezet. Een reden te meer om zo snel mogelijk duidelijkheid te brengen rond de beslissing om al dan niet door te gaan met imetelstat, want deze zaak krijgt sneller een staartje dan je zou vermoeden. Opgelet : dit betreft het Europese luik van imetelstat, en heeft niets te maken met de MF-studie die is afgerond in fase-2 en waar het momenteel voornamelijk om te doen is in het beslissingsproces van J&J.

Topic 2 : op 13 september komt J&J met een speciale investors day n.a.v. hun heroriëntatie van hun farmaceutische afdeling en meerbepaald de oncologielijn. Waarschijnlijk wordt imetelstat onder de aandacht gebracht (het kán bijna niet anders). Daarom wordt 13 september superbelangrijk en bestaat de kans dat J&J voordien een bericht stuurt over de al dan niet continuatie van imetelstat.

Topic 3 : gisteravond was er een SEC-file waarbij Geron’s executive vice president Stephen Rosenfield 1.362.250 aandelen verkocht aan  4,51 $. Tegenwaarde : 6,15 mio $. Het broodje aap verhaal gaat dat deze man met voorkennis snel zijn aandelen heeft verkocht. Fout. Dit is een verkoop van toegewezen optieplannen onder een speciale SEC-regel waarbij de verkoper al een tijd geleden de toestemming heeft gevraagd aan de SEC om deze optieplannen te verkopen tegen een bepaalde datum. Deze regel (de zogenaamde Rule 10b5-1) is juist in het leven geroepen om mogelijke beschuldigen van handel met voorkennis tegen te gaan. Bovendien mag een insider enkel maar zo’n plan aanvragen bij de SEC op een moment waarop hij kan aantonen dat er geen sprake is van enige voorkennis van dingen die staan te gebeuren ( = de  zogenaamde MNPI-status ). De SEC kan bij een klacht dit achteraf controleren. Indien sprake van fraude zou er een zware boete en gevangenisstraf kunnen te wachten staan voor de insider seller.

Zo, ik hoop dat ik een en ander in z’n juiste context heb gezet. Verwacht u de komende dagen aan heel veel volatiliteit en veel gefantaseer op de message boards : de geest is namelijk uit de fles en de belangen van zowel J&J als de shorters zijn groot, dus ik vermoed dat een en ander in een stroomversnelling is gekomen en dat er reeds voor 30 september duidelijkheid zal komen. De situatie blijft nog altijd zoals ze steeds is geweest : binair. Heb een gezellig weekend en slaap zacht.